Türkiye’nin UNESCO Daimi Temsilcisi Aybet’ten, Türkiye için yardım kampanyası

Türkiye’nin Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Daimi Temsilcisi Büyükelçi Gülnur Aybet, “asrın felaketi” olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Paris’te, Türkiye için yardım kampanyası düzenledi.

Fransa’nın başkenti Paris’teki UNESCO binasında düzenlenen kampanyaya Azerbaycan, Pakistan, Özbekistan ve Nijerya dahil çok sayıda ülkeden temsilciler ve iş insanları destek verdi.

Büyükelçi Aybet, Paris’te, ülkelerin UNESCO daimi temsilciliklerinin katılım sağladığı kampanyayı başarıyla tamamladıklarını söyledi.

Kampanyaya destek veren ülkelere ilişkin memnuniyetini dile getiren Aybet, şunları kaydetti: “Özbekistan Büyükelçimiz Umid Shadiev ile Azerbaycan Büyükelçimiz Elman Abdullayev benimle beraberler. İkinize de çok teşekkür etmek istiyorum. Ülkemize yaptığınız destek, sevgi ve yardım için bugün gerçekten bir dayanışma günü olduğunu görüyoruz. 190 ülkeden daimi temsilci yardım için buradaydı. Tabii, kardeş ülkelerin olması bambaşka bir durum. Gerçekten burada yani UNESCO’da inanılmaz bir uluslararası toplum dayanışması var diyebilirim.”

Fransa’daki Pakistanlı kuruluştan AFAD’a 35 bin avro yardım

Aybet, Afrika’dan Nijerya dahil birçok ülkenin yanı sıra ayrıca Pakistan’ın da kampanyaya destek veren başlıca ülkelerden olduğuna dikkati çekti.

Pakistanlı iş insanlarının destek olmak için özveride bulunduğunu belirten Aybet, “Bize Pakistan’ın, kardeş Pakistan’ın bugün gösterdiği sevgi, dostluk, destek inanılmaz. Sadece arkamda gördüğünüz bir sivil toplum kuruluşu AFAD’a şu anda 35 bin avro bağışta bulundu.” ifadesini kullandı.

Pakistan’ın, büyük kısmı battaniyelerden oluşan yardım malzemesi bağışladığını dile getiren Aybet, ayrıca dün gece çoğunluğu battaniyelerden oluşan, kışlık giysi, bot ve çocuk bezlerinin yer aldığı 350 acil yardım kolisinin havalimanında, Türk Hava Yollarına (THY) teslim edildiğini söyledi.

Türkiye’nin UNESCO Daimi Temsilcisi Büyükelçi Gülnur Aybet, geri kalan yardımların da çok yakın zamanda Türkiye’ye ulaştırılacağını ifade ederek, “THY kargo birimimiz yoğunluğa rağmen iyi bir iş çıkardı. Onlara da teşekkür ediyoruz. Yardımlarımız bugün yola çıkıyor, hızlıca ulaştıracaklarını belirttiler.” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir