Türkiye’nin turizm başarısı: En çok turist ağırlayan üçüncü ülkeyiz

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 26. Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Fuarı’nda yaptığı konuşmada, “Salgın öncesi rakamlarda 2022 sonunda dünyada en çok turist ağırlayan üçüncü ülke olmayı başardık” dedi.

ICA Events tarafından Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) iş birliğiyle düzenlenen 26. Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Fuarı ( EMITT) açıldı.

İstanbul Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’ndeki açılışa katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, EMITT’in son 25 yıldır turizm sektörünün büyümesine ciddi katkı sunduğunu ve her geçen yıl katılımcı ve ziyaretçi sayısını artırarak, dünyanın en büyük 5 turizm fuarından biri olmayı başardığını söyledi.

Ersoy, 2022’de 42 milyon turist ve 35 milyar dolar gelir hedefiyle yola çıktıklarına işaret ederek, “Bu hedefi yıl içinde üç kez revize ettik. Yıl sonuna geldiğimizde turizm gelirimiz 46,3 milyar dolara, ziyaretçi sayımız da 51,4 milyona ulaştı. Salgın öncesi rakamlar söz konusu olduğunda 2022 sonunda dünyada bu rakamların ancak yüzde 70’ine ulaşılabilirken, biz tam bir geri dönüşe imza attık ve en çok turist ağırlayan 3. ülke olmayı başardık. Turizm gelirinde ise 2019’un yüzde 19 üzerine çıktık. Hem krizi çok iyi yönettik hem de Türkiye olarak, turizm gelirlerinde kriz sonrasında en iyi performans gösteren ülke olduk” dedi.

EMITT’e ülke pavilyonları, tatil destinasyonları, yaz ve kış turizmi ve outdoor turizmi destinasyonları, oteller ve turist merkezleri, tur operatörleri ve acenteler katılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir