Türkiye’nin önemli turizm merkezi günlük ziyaretçi sayısıyla rekor kırdı!

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Denizli’deki Pamukkale Travertenleri’ni, Ramazan Bayramı’nın ikinci gününde 18 bin 500 kişi ziyaret etti. Bu rakamla, Pamukkale’nin 1 günlük ziyaretçi sayısında rekor kırıldı.

Tüm zamanların rekoru kırıldı

Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden “beyaz cennet” Pamukkale, tarihi dokusu, termal suları ve güzelliğiyle 4 mevsim turistlerin beğenisini kazanıyor. Hierapolis Antik Kenti’nin de gezilebildiği Pamukkale’de balon ve paraşüt uçuşları da turistlere eğlenceli vakit geçirme imkanı sağlıyor.

Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, “Pamukkale Ramazan Bayramı’nda bir günde ziyaret edilen rakam ile kendi rekorunu kırdı. En son 2019 yılının Ağustos ayında yine bir bayram günü 16 bin 500 kişi ziyaret etti. Bu yıl bayramın ikinci günü tam olarak 18 bin 500 kişi ziyaret ederek kendi rekorunu kırdı. Bundan sonraki dönemlerde de Pamukkale giriş rekorları kırmaya devam edecek. Özellikle başlayan gece müzeciliğinin büyük katkısı olacağını düşünüyoruz. Bu yıl 3 milyon ziyaretçi bekliyoruz. Geçen yıl 2 milyon 200 bindi. Bu yıl da 3 milyon rakamını aşarak yine yıllık ziyaretçi rekorunu aşacaktır. Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre, Türkiye’de ücretli ziyaret edilen ören yerleri arasında Pamukkale Hierapolis Ören Yeri birinci sıradadır.” ifadelerini kullandı.  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir