Türkiye’nin ilk Zaman Müzesi’nde tarihte yolculuk

Konya’nın 5 bin yıllık tarihi mahallesi Sille’de bulunan Türkiye’nin ilk Zaman Müzesi, bünyesinde barındırdığı eserlerle ziyaretçilerini Roma dönemine kadar yolculuğa çıkarıyor

5 bin yıllık tarihi geçmişe sahip olan Sille Şapeli’nde kurulan Zaman Müzesi’nde, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine ait birçok eser yer alıyor.

Müzede Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine ait özel tasarım saatler, Osmanlı paşaları tarafından düzenlenen ruznameler, cep ve masa takvimleri ve resmi dairelerde kullanılan el yazma-baskı takvimler bulunuyor.

 “Zamanı gösteren eserlerle bir arada olmak insanın zaman algısına da keyifli bir hal aldırıyor”

Sille Mahallesi’ndeki Zaman Müzesi’ne daha önce hiç gelmediğini anlatan Mehmet Arif Tur, “Bu eserlerle dolu müzeye daha önceden hiç gelmedim. Şimdi ailemle gezmeye geldik. En çok güneş saati dikkatimi çekti. Eski zaman birimi olan bu eser hakkında görevli arkadaş bize çok güzel anlattı. Gerçekten çok zor bir işlemi varmış. Burası çok ilginç bir yer. Zamanı gösteren bu kadar tarihi eserle bir arada olmak insanın zaman algısına da keyifli bir hal aldırıyor.” dedi.

 “Zaman müzemize yurt içinden ve yurt dışından birçok ziyaretçilerimiz geliyor”

Ziyaretçi sayılarının dönem dönem değiştiğini anlatan Celal Han Can, “Günlük ziyaretçi sayımız 300 ile 500 kişi arasında değişiyor. Zaman müzemize yurt içinden ve yurt dışından birçok ziyaretçilerimiz geliyor. Gelen ziyaretçilerimizin memnuniyetiyle birlikte yakınlarına da söylemesi vasıtasıyla İstanbul’dan Kars’a birçok noktadan ziyaretçilerimizi ağırlıyoruz.” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir