Türkiye’nin gözde kayak merkezleri

Türkiye’deki gözde kayak merkezleri; her seviyeye uygun pistleri, doğal güzellikleri ve konforlu otelleriyle her yıl yerli ve yabancı turistleri ağırlıyor

Kayak merkezleri, kış aylarında beyaz örtünün tadını çıkarmak ve doğayla baş başa kalmak isteyen macera tutkunlarının ilk tercihleri arasında bulunuyor.

İşte Türkiye’nin en gözde kayak merkezleri…

Uludağ

Türkiye’de “kayak” denilince akla ilk gelen merkezlerden Uludağ, en uzunu 2 kilometreye yakın olan 20 kayak pistiyle yıllardır cazibesini koruyor.

Merga Bütan 

Hakkari’ye 12 kilometre mesafede yer alan 2 bin 800 rakımlık Merga Bütan Kayak Merkezi, kristal yapıdaki kar örtüsü ve 10 kilometreyi bulan pistleriyle kayakseverleri cezbediyor.

Kartalkaya 

Köroğlu Dağları’nın zirvesindeki Kartalkaya, 167 santimetreyle en fazla kar kalınlığının ölçüldüğü kayak merkezi olarak öne çıkıyor.

Sarıkamış

Türkiye’nin kış turizminde parlayan yıldızı Sarıkamış, sarıçam ormanlarıyla kaplı yüksek bir plato üzerinde yer alıyor.

Erciyes

Kayseri kent merkezine yaklaşık 20 kilometrelik mesafede olan Erciyes, uluslararası standartlarda tesisleri, kar kalitesi ve teknik altyapısıyla göz dolduruyor.

Yıldız Dağı 

Suni karlama sistemi, gece aydınlatması ve buz park ile kayakseverlere alternatifler sunan Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi, Sivas’ın yükselen değeri olarak adlandırılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir