Türkiye’nin en mutlu ve yaşlı ili hangisi?

Türkiye’nin ‘en kuzeyi’, ‘en mutlu’ ve ‘en yaşlı’ ili olan Sinop, vatandaşlarına huzurlu bir yaşam ortamı sunuyor   

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2023 yılı İstatistiklerle Yaşlılar araştırmasına göre, Türkiye’nin en yaşlı ili yıllardır üst üste olduğu gibi 2023 yılında da yeniden Sinop olarak belirlendi.

TÜİK tarafından gerçekleştirilen ‘Yaşam Memnuniyet Araştırması’nda da Türkiye’nin en mutlu ili geçen yıl yine Sinop olmuştu

Uzun yıllardır ‘en mutlu’ ve ‘en yaşlı il’ 

Yaşlı nüfus oranının en yüksek olduğu il, 2023 yılında da yüzde 20,0 ile Sinop oldu. Sinop’ta yaşlı nüfus oranı yüzde 20,0 olurken, bu oran erkeklerde yüzde 18,7, kadınlarda ise yüzde 21,4 oldu. Sinop’u yüzde 19,5 ile Kastamonu, yüzde 18,3 ile Giresun izledi.  

“Emekli memleketi, iş sahası yok”

Sinop’ta yaşayan İbrahim Gündoğdu, Sinop’ta belirli bir iş sahasının olmadığını belirterek, “Bizim memleketimiz ağırlıklı olarak emekli memleketi. Yaşlı bir nüfus. Bizim gençlerimiz dışarıda okur, öğrencidir. Memleketimize gelen memurlar burada emekli olduktan sonra kalır, gençlerimiz de dışarıda okur. Burada belirli bir iş sahası yok. Önemli bir gelir kaynağımız da yok. O yüzden gençlerimiz gelirlerini dışarıda ararlar ve okurlar. Biz böyle mutluyuz.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir