Türkiye’nin en güzel kış rotaları

Türkiye, yerli ve yabancı turistler için dört mevsim cennet gibi manzaralara sahip tatil rotaları sunuyor. Yazın muhteşem sahilleri ve koylarıyla mavinin en güzel tonlarını yaşatırken kışın ise farklı rotalarda çok çeşitli kar manzaralarıyla masalsı anlara şahit etmenizi sağlıyor.

Kış tatili denildiğinde akıllara ilk olarak Uludağ ve Erciyes gibi kayak turizmi adresleri gelse de kayak yapmadan kışın tadını çıkarmak isteyenler için muhteşem manzaralarıyla soğuk havada bile içinizi ısıtacak rotalar karşımıza çıkıyor. Yemyeşil ormanların beyaz örtüsünü giydiği, göllerin buz tuttuğu ve peri bacalarının beyaz şapkasını taktığı eşsiz kış manzaraları Türkiye’nin dört bir yanında sizleri bekliyor.

Kapadokya- Nevşehir

Türkiye’nin turizm cenneti ve son yıllarda özellikle Uzak Doğulu turistlerin gözdesi haline gelen Kapadokya, doğa harikası oluşumları peribacaları, her mevsim hayran bırakırken beyaz örtüyle bambaşka bir güzelliğe bürünüyor. Kapadokya’da Atv ya da atla safari yapıp peribacaları arasında tura çıkabilirsiniz. Sıcak hava balonuyla Kapadokya’nın bembeyaz manzarasını izlerken güneşle beraber gökyüzüne yükselebilirsiniz.

Kapadokya

Kapadokya’da dünyanın en büyük yeraltı şehirlerinden olan Derinkuyu’yu ve açık hava müzelerini ziyaret edebilir, Avanos’ta çanak çömlek yapmayı öğrenerek kendi çömleğinizi yapabilirsiniz.

Yedigöller- Bolu

Yılın her mevsimi ayrı bir güzelliğe bürünen Yedigöller, tabiatın sunduğu bin bir çeşit bitki türüyle huzur dolu bir atmosfere sahip. Türkiye’nin en romantik adreslerinden biri olan Yedigöller’de karın sessizliğine hapsolan ağaçlar arasında yürüyüşün tadını çıkarın. Tüm gölleri ve manzarayı kuşbakışı izlemek isterseniz de Kapankaya Tepesi’ne çıkabilirsiniz.

Derin Göl, Büyük Göl, Sazlı Göl, Serin Göl, Kuru Göl, Nazlı Göl ve İnce Göl’ün kıyısında muazzam fotoğraflar çekebilirsiniz. Alabalık ve Geyik üretim merkezlerine de uğrayarak farklı bir deneyim yaşayabilirsiniz.

Uzungöl- Trabzon

Doğu Karadeniz’in turizm merkezlerinden biri olarak özellikle yabancı turistlerden yoğun rağbet gören Uzungöl, Karadeniz’in tüm güzelliklerini bir arada bulunduruyor. Çaykara ilçesindeki göl, Türkiye’nin en çok fotoğrafı çekilen rotalarından biri ve birçok evin duvarlarını süsleyen tablolara konu olmasıyla da dikkat çekiyor. Karla kaplanan vadinin ortasında uzanan göl, buz tuttuğunda fantastik bir görüntüye kavuşuyor.

Uzungöl’ün kıyısında yürüyüş yapabilir, tepelerdeki restoranlarda sıcacık çayınızı içerken manzaranın tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. Uzungöl’e gitmişken Hamsiköy sütlacı yemeyi de ihmal etmeyin.

Safranbolu- Karabük

Tarihi ahşap konaklarıyla Osmanlı’nın parmak izi olarak adlandırılan Safranbolu, Osmanlı’nın mahalle yaşamını günümüzde de koruyan nadir yerlerden. İlk günkü gibi korunan Safranbolu konakları, zamanda yolculuğa çıkarırken çarşıda kahve kokularına karışan esnafın sesleriyle kendinize geleceksiniz. Günü birlik bir geziyle de tamamını gezebileceğiniz Safranbolu’da Hıdırlık Tepesi’ne çıkıp konakların karla kaplanmış çatılarına karşı kara dut şerbetinizi yudumlayabilirsiniz.

Seyir terasından uzun vadiyi izleyebilir ya da müze ziyaret etmek isterseniz Cinci Han’ında bulunan Kahve Müzesi’ni, Kent Tarihi Müzesi’ni ve Çikolata Müzesi’ni görebilirsiniz. Leziz Safranbolu lokumlarından almayı unutmayın.

Mardin

Kadim şehir Mardin, Mezopotamya’nın göz kamaştıran tarihi miraslarıyla görsel şölen sunuyor. Her mevsim hayran kalacağınız Mardin’de Tarihi Kasımiye Medresesi ve Zinciriye Medresesi, gezi listenizin ilk sırasında yer almalı. Mardin’in taş konakları arasında sokaklarında gezintiye çıkın ve Ulu Cami’yi ziyaret ederek maneviyatı yaşayın. Maneviyata doyduktan sonra ise Mardin’in damak çatlatan lezzetleriyle gerçek bir lezzet şöleniyle doymaya hazır olun.

Doğu’nun Efes’i olarak kabul edilen Dara Antik Kenti’ni de ziyaret listenize alabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir