Türkiye’nin en gözde gün batımı rotaları!

Türkiye’de gün batımı manzarasının keyfini sürebileceğiniz birbirinden güzel rotalar var. Tarihi ve doğal güzellikleriyle eşsiz manzaralar sunan ülkenin her bir köşesinde gün batımlarını izlemek mümkün.

Kapadokya

Büyüleyici atmosferi, yer altı şehirleri, hayranlık uyandıran Peri Bacaları ve açık hava müzeleriyle Kapadokya’da gün batımı manzarasının keyfini sürebilirsiniz.  

Hazar Gölü

Elazığ’da yer alan Hazar Gölü’nün sunduğu gün batımı manzarası hayranlık uyandırıyor. 56 kilometrelik kıyı şeridine sahip olan doğal güzellik, ziyaretçilerine büyüleyici bir atmosfer sunuyor. Her mevsim farklı bir güzelliğe bürünen Hazar Gölü’nün gün batımında büründüğü renk cümbüşü fotoğrafçıların ilgisini topluyor.

Nemrut Dağı

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan, tümülüsleri ve muazzam güzellikteki heykelleriyle Kommagene Krallığı’nın tüm heybetini gözler önüne seren Nemrut Dağı, kartpostallık gün batımı manzaraları sunuyor.

Kızılırmak Deltası

Türkiye’nin önemli sulak alanlarının başında gelen Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti, gün doğumunda oluşan kızıllıkla ziyaretçilerine görsel şölen sunuyor. Günün ilk ışıklarıyla hareketlenmeye başlayan bölge, doğa tutkunları, makro ve kuş fotoğrafçıları başta olmak üzere her sene yerli ve yabancı binlerce ziyaretçi ağırlıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir