Türkiye’nin cennet köşelerinden: Düden Şelalesi

Antalya ilinde bulunan ve merkeze yaklaşık 10 kilometre uzaklıktaki Düden Şelalesi ziyaretçilerine cennetten bir köşe sunuyor.


Antalya’nın Kepez ilçesinde bulunan şelale şehirde kaliteli vakit geçirilebilecek en nadide gezi alanlardan birdir.  
Düden Şelalesi çeşitli kaynaklarda, İskender Şelalesi ve Yukarı Düden Şelalesi olarak da geçmektedir. Aynı zamanda halk arasında Düdenbaşı Şelalesi diyenler de vardır.


Yaz aylarında binlerce ziyaretçinin gittiği bu şelale, Kepez Mesire Alanı içerisinde yer almaktadır. Muhteşem doğal görüntüsü ve yapısı sayesinde kişilerde hayranlık uyandıran bu yere yılın her döneminde rahat bir şekilde gidebilirsiniz.

Düden Şelalesi Antalya merkeze ortalama 12 kilometre uzaklıktadır ve kişiler özel araçlarıyla rahat bir şekilde bu şelaleye gidebilirler. Merkezden uzaklığı 24 dakika olan bu yere toplu taşımayla da gidebilirsiniz.
Düden Şelalesine gitmek isteyen kişiler 15 Türk Lirası karşılığında içeriye giriş sağlayabilirler. Öğrenciler ise 10 Türk Lirası karşılığında ziyarette bulunabilirler.

Yaz döneminde sabah 08.00 ile akşam 19.30 arasında açık olan şelale, Kış döneminde ise akşam 18.00’a kadar ziyaret edilebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir