Türkiye’deki toplam miras alanı sayısı 21’e ulaştı

“Gordion antik kenti” ile “Anadolu’nun Orta Çağ Dönemi Ahşap Direkli ve Kirişli Camileri”nin de  Dünya Mirası Listesi’ne eklenmesiyle Türkiye’deki miras alanı 21’e ulaştı.

Gordion antik kenti, sahip olduğu istisnai evrensel değerleri dolayısıyla Türkiye’nin 20. varlığı olarak Dünya Mirası Listesi’nde yerini aldı.

“Anadolu’nun Orta Çağ Dönemi Ahşap Direkli ve Kirişli Camileri” Dünya Mirası Listesi’ne kaydoldu ve böylece Türkiye’deki toplam miras alanı sayısı 21’e yükseldi.

Her biri beş ayrı şehirde yer almasına karşın, ortak özelliklere sahip olan bu camiler arasında; Beyşehir Eşrefoğlu Camii, Sivrihisar Ulu Camii, Afyonkarahisar Ulu Camii, Kasabaköy Mahmut Bey Camii ve Ahi Şerefeddin Camii yer alıyor.

Türkiye’nin sahip olduğu evrensel ve kültürel değerlerin korunması ve ülkemizin tanıtımı açısından UNESCO tarafından Türkiye’nin iki alanının daha aynı oturumda Dünya Mirası Listesi’ne kaydolması büyük bir başarı olarak nitelendiriliyor.

Türkiye’nin UNESCO Daimi Temsilcisi Gülnur Aybet, Gordion Antik Kenti ve Anadolu’nun Orta Çağ Dönemi Ahşap Direkli ve Kirişli Camileri’nin listeye alınması dolayısıyla memnuniyetini dile getirerek bundan onur duyduğunu dile getirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir