Türkiye’deki 3 İnteraktif müzeden biri: 50 bin kişi gezdi!

Türkiye’deki üç interaktif müzeden biri olan “Kafkas Cephesi Harp Tarihi Müzesi,” 2023 yılında 50,448 yerli ve yabancı turisti ağırladı. Müze, Osmanlı-Rus Savaşı’nda Sarıkamış’ta yaşanan zorlu şartları vurgulayan bir bölüme sahip. Eksi 40 derece soğukta Türk askerlerinin giydiği çarıkların sergilendiği alan duygusal anlar yaşatan bir deneyim sunuyor.

Müze, Osmanlı Devleti’nin doğu sınırlarını koruma amacıyla inşa edilen ve Kafkas Cephesi’nde yaşanan acı bir olaydan esinlenen “Kanlı Tabya” adını taşıyor. Sarıkamış Harekatı’nda donarak hayatını kaybeden askerlerin ayaklarındaki çarıklar, ışıklandırılarak şehitlerin anısını yaşatmak amacıyla özel bir görsel sunuyor.

Ziyaretçiler arasında duygusal etki bırakan bu bölümü gezenler, o günlerde yaşanan zorlukları ve vatan için verilen mücadeleyi anlamaya çalışıyor.

Müze içerisindeki interaktif canlandırmalar ise tabyada kalan askerlerin revir, ameliyathane ve mutfak bölümlerini gerçeğe yakın bir şekilde sunuyor. Bu detaylı tasarımlar, ziyaretçilere adeta o döneme ait bir atmosfer sunarak tarihi canlandırıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir