Türkiye ve İspanya gökyüzünde birleşti: THY’nin 40 yıllık hava yolu köprüsü

Her yıl yüz binlerce İspanyol yolcu taşıyan Türk Hava Yolları (THY), İspanya ile Türkiye arasındaki güçlü ilişkilerin 40. yılını kutluyor.

Dünyada en çok ülkeye uçan havayolu olarak tanınan Türk Hava Yolları, bu özel yıl dönümü vesilesiyle Madrid’de, Türk kültürünün zenginliğini sergileyen çeşitli kültürel ve sanatsal etkinlikler düzenledi.

THY’nin Türkiye tanıtımını içeren yeni reklam filmi de ilk kez Madrid’de yayınladı. Oyuncu Melis Sezen’in rol aldığı yeni kampanya filmi, özellikle Frigya Vadisi üzerinden, şehrin turizm potansiyelini artırmayı ve uluslararası arenada tanıtmayı hedefliyor. Madrid’deki Türkiye tanıtım gecesine Türkiye’nin İspanya Büyükçelçisi Nükhet Küçükel Ezberci ve THY yetkilileri de katıldı.

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Ahmet Bolat, Türkiye'nin İspanya Büyükelçisi Türk Hava Yolları'nın diğer üst düzey yöneticilerinin yanı sıra sinema ve medya sektöründen oyuncu Melis Sezen, Haber7 Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli'nin de aralarında bulunduğu basın mensupları katılım sağladı. Ayrıca Türkiye'nin büyüsünü sergileyen turistik ve tarihi "Göbeklitepe Zamanın Sıfır Noktası" sergisi de yer aldı.

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat etkinlikte yaptığı konuşmada, “Türkiye’nin ulusal bayrak taşıyıcısı olarak, benzersiz hizmet anlayışımızla İspanya ile Türkiye arasındaki bağların güçlenmesine katkıda bulunmaktan mutluluk duyuyoruz. 40. yıl dönümümüz, geçmişteki başarılarımızı kutlamanın yanı sıra, bu iki canlı ülke arasındaki kültürel alışverişi, turizmi ve ekonomik bağları geliştirmeye olan bağlılığımızın bir kez daha teyit edilmesidir,” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin İspanya Büyükelçisi Nüket Küçükel Ezberci de, “İspanya ile Türkiye arasındaki 40 yıllık güçlü ortaklığı kutlamak bir onurdur. Türk Hava Yolları, 40 yıldır iki ülke arasında binlerce insanı birbirine bağlıyor. Bu kutlama, Türkiye’nin İspanya ile kurduğu güçlü ilişkinin bir göstergesidir,” ifadelerini kullandı.

Kalıcı Büyüme İçinde Bir İlişki: İspanya-Türkiye

Türk Hava Yolları, 1984 yılından bu yana İspanya ve Türkiye arasındaki ilişkileri güçlendirmek için milyonlarca insanı en iyi hizmet ve kaliteyle birbirine bağladı. 40. yıl dönümünün kutlanması, iki ülke arasındaki güçlü bağlara olan kalıcı bağlılığı yansıtıyor. Bu ilişkinin gücü, 2023 yılında 680.000’den fazla yolcunun İspanya-İstanbul arasında uçmak için THY’yi tercih etmesiyle açıkça görülüyor. THY’nin 2024 takviminde İspanya’daki uçuş kapasitesini %10’dan fazla artırmasıyla bu rakamın daha da artması bekleniyor.

THY, 1984’te Madrid’den başlayan uçuşlarıyla, 1992’de Barselona, 2011’de Malaga, 2011’de Valensiya ve 2012’de Bilbao’ya uçuşlar ekleyerek İspanya ile Türkiye arasında önemli köprüler kurdu. Mayıs 2024 itibarıyla, THY her iki ülke arasında 450.000’den fazla yolcu taşıdı ve Valensiya ve Bilbao uçuşlarının kapasitesini artırmayı planlıyor.

2024 yaz uçuşlarına bakıldığında, THY’nin İspanya’dan haftada toplam 84 sefer gerçekleştirdiği, en fazla bağlantının Barselona ve Madrid’den olduğu, ardından Malaga, Valensiya ve Bilbao’nun geldiği görülüyor.

Türk Hava Yolları, Birleşmiş Milletlerin turizm alanında önde gelen uluslararası kamu kuruluşu olan Dünya Turizm Örgütü (BM Turizm Örgütü) ile yakın iş birliği içerisinde çalışmak ve sürdürülebilir turizmi teşvik etmek için önemli bir mutabakat zaptı (Momerandum of Understanding) imzaladı. Gerçekleştirilen imza törenine Türkiye Cumhuriyeti İspanya Büyükelçisi Nüket Küçükel Ezberci’de katılım sağladı.

Bu potansiyel iş birliği ile taraflar, sürdürülebilir turizm uygulamalarını ve havacılığın gelişimi teşvik etmeyi planlıyorlar. Gelişmekte olan destinasyonlarda hava bağlantısındaki ilerlemeleri desteklemek için kamu ve özel sektör iş birliğinin genişletilmesine odaklanılacak. Her iki taraf da kendi alanlarındaki uzmanlıklarından yararlanarak, bilgi alışverişinde bulunarak sürdürülebilir havacılık yakıtı gibi konular üzerinde çalışmalar yapacak.

11 ÜLKE, 10 MİLYON TURİST, 30 MİLYAR DOLAR GELİR

Turist sayısını artırmaya yönelik çalışmaları sürdüren THY; ABD, Kanada, Meksika, Avustralya, Singapur, Güney Kore, Endonezya, Japonya, Çin, Tayvan ve Malezya‘ya yönelik 2023’te ciddi sonuçlar aldı. THY, 2023 yılında bu 11 ülkeden gelen turist sayısını yüzde 43 artırarak 1 yılda 1,9 milyondan 2,8 milyona çıkardı. THY, bu ülkelerden 10 milyon turist ve 30 milyar dolar gelir hedeflediğini açıkladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir