Türkiye Kültür Yolu Festivalleri Nevşehir’de Başlıyor!

Türkiye Kültür Yolu Festivalleri Başlıyor… Kapadokya Balon Ve Kültür Yolu Festivali 5-13 Ağustos’ta Nevşehir’de düzenleniyor.

Türkiye’nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak üzere iki yıl önce Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’yle başlayan Türkiye Kültür Yolu Festivalleri bu yıl Nevşehir, Trabzon, Erzurum, Çanakkale, Gaziantep, Ankara, Konya, Diyarbakır, İstanbul, İzmir ve Antalya olmak üzere toplam 11 şehirde düzenlenecek. Festivallerin ilk durağı, Nevşehir’in dünyaca ünlü turizm bölgesi Kapadokya olacak. “Türkiye Kültür Yolu Festivalleri”, 5 Ağustos’ta “Kapadokya Balon ve Kültür Yolu Festivali” ile başlayacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığınca Nevşehir’de düzenlenecek festival, sergi, tiyatro, konser, çocuk etkinlikleri, söyleşi ve atölyelerden oluşan 400’den fazla etkinliği sanatseverlerle ücretsiz olarak buluşturacak.

30’dan fazla mekânda yapılacak etkinliklerde 1000’den fazla sanatçı yer alacak.

Fotoğraf tutkunları, Kapadokya manzarasının en güzel göründüğü alanlarda kortej ve bando eşliğinde bir araya gelecek. Festival süresince çekilen fotoğraflar, jüri tarafından değerlendirilecek ve seçilen eserlere toplam 156 bin TL ödül verilecek.

Festival süresince Ürgüp ve Göreme Festival Alanları, Paşabağları Vadisi, Avanos Amfi Tiyatro Açıkhava Sahnesi’nde birbirinden ünlü isimlerin konserleriyle festivalde coşku doruğa çıkacak. Simge Sağın, Madrigal, Hey! Douglas, 90’lar Türkçe Pop, Murat Dalkılıç, Ziynet Sali, Sinan Akçıl, Alişan, Oğuzhan Koç, Kubat, Yavuz Bingöl, Resul Aydemir ve Anadolu Ateşi müzikseverlerle buluşacak.

Paşabağları Vadisi’ndeki gala konserinin yanı sıra festival süresince Senfoni ile Neşet Ertaş Türküleri, 80’ler Melodileri, Müslüm Gürses Şarkıları, Cem Karaca ve Barış Manço Şarkıları ve Antalya Devlet Opera ve Balesi’nin Venera Ensemble konserleriyle müzikseverler keyifli anlar yaşayacak. Ayrıca Paşabağları Vadisi’nin eşsiz manzarasında kurulacak sahnede, Semah “Kırklar Meydanı” ve Fatih Çıtlak ile “Meâlî-Yi Semâ” programları da gerçekleştirilecek.

Kapadokya Balon ve Kültür Yolu Festivali kapsamında birbirinden önemli tiyatro oyunları ve müzikaller de sahnelenecek.

Sanatın her dalına ev sahipliği yapan Kapadokya Balon ve Kültür Yolu Festivali kapsamında birçok farklı alanda başarılı sanatçıların sergileri de görülebilecek.

Kapadokya Üniversitesi Uçhisar Gastronomi Sokağı’nda da geleneksel el sanatları ve gastronomiyle ilgili atölyeler düzenlenerek Kapadokya bölgesinin yerel değerleri tanıtılacak.

Kapadokya Balon ve Kültür Yolu Festivali’nde çocuklar da birbirinden keyifli ve sanat dolu etkinliklerle buluşturulacak.

Kapadokya Balon ve Kültür Yolu Festivali, daha önce İstanbul, Ankara, Çanakkale, Konya ve Diyarbakır’da düzenlenen Türkiye Kültür Yolları Festivalleri’nden farklı olarak ayrıca uluslararası balon etkinliklerine de ev sahipliği yapacak. Festivalin son üç gününde sıcak hava balonu etkinlikleriyle Kapadokya semalarında renkli görüntüler oluşacak. Yurtdışından farklı tasarımlarda onlarca sıcak hava balonu festival kapsamında bölgeye gelirken, Kapadokya geceleri de Night Glow etkinlikleriyle ışıl ışıl olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir