Türkiye Kültür Yolu Festivali şehirlerin markalaşmasına katkı sağlıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bu yıl 16 ilde gerçekleştirilmesi planlanan Türkiye Kültür Yolu Festivali, kentlerin sosyal ve ekonomik hayatına katkı sağlıyor. Anadolu’nun yedi farklı bölgesinde gerçekleşen etkinliklerle, Türkiye’nin tarihi ve kültürel mirası; görsel, işitsel ve duygusal olarak zengin bir deneyimle sunuluyor.

“Şehrin markalaşması anlamında da katkısı var”

Kültür ve Turizm Bakanlığı Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürü Selim Terzi, geçen yıl 11 kentte düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin bu sene de 16 ilde gerçekleştirileceğini belirterek, “Şehrin hem ekonomisine hem de sosyal hayatına çok ciddi katkısı oluyor. Şehrin markalaşması anlamında da katkısı var.” ifadesini kullandı.

Festivalin düzenlendiği kentlerin dünya çapında tanıtılmasının, şehirlerin uluslararası alanda bilinirliğini artırdığını vurgulayan Terzi, “Şehirlerin ürünleriyle, gastronomisinden tutun el işçiliğine, sanat dallarına, ören yerlerine kadar çok daha bilinir olmasını murat ediyoruz. Yerel paydaşlarımız, kendilerini uluslararası anlamda tanıtma ve anlatma fırsatı buluyor. Şehirde her yıl yapılıyor olması, sürekliliğinin olması da çok kıymetli. Mesela Adana’da 1,9 milyon insanın festival alanlarını deneyimlediğini görüyoruz. 2 milyonun üzerinde şehre ziyaretçinin giriş yaptığını biliyoruz festival süresince.” diye konuştu.

Terzi, 8-16 Haziran tarihlerinde yapılacak Samsun Kültür Yolu Festivali’ne ilişkin de “Samsun, Karadeniz’in en önemli kentlerinden biri, gastronomisi, tarihi, doğasıyla. Burada Kuş Cenneti var. Bu anlamda muhteşem bir renk katacak Samsun, Türkiye Kültür Yolu Festivali’ne. Türkiye Kültür Yolu Festivali de inşallah Samsun’a hem sanatçıların turneleri, kültür sanat etkinlikleri, yereldeki kültür sanat paydaşları, ulusal ve uluslararası arenaya taşınması anlamında katkı sağlayacak diye düşünüyorum.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir