Türkiye ilk 6 aylık dönemde 23 milyon ziyaretçiye ulaştı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Atatürk Kültür Merkezi’nde turizm verileri içerikli bir sunum gerçekleştirdi.

Yılın ilk 6 ayını kapsayan turizm verilerine göre, turizm gelirleri yüzde 27 artarak 21,7 milyar dolara yükseldi. Aynı dönemde Türkiye’yi ziyaret eden turist sayısı da 23 milyona yaklaştı.

Bakan Ersoy, bu sene Michelin Rehberi’nin İzmir ve Bodrum’u da değerlendireceğini, 9 Kasım’da yapacakları tanıtımında hem İstanbul’daki hem de İzmir, Çeşme, Alaçatı ve Bodrum’daki yıldız almaya layık görülen mekanların açıklanacağını aktardı.

Turizmde en önemli konunun pazar çeşitliliği ve uzak pazarlara yönelmek olduğunu söyleyen Ersoy, Asya, Hindistan ve Amerika’yı tanıtım için hedeflediklerini açıklayarak son 5 yıldır Türkiye Turizm Geliştirme Ajansı ve Bakanlık olarak çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

Bakan Ersoy, kişi başı gelirle ilgili olarak, “Kişi başı gecelik gelirimiz 62 dolara kadar düşmüştü. Şu anda 100 dolarları görmeye başladı Türkiye. Yüzde 50’den fazla olumlu çalışmalar sayesinde artış gerçekleşti. 100 dolarlara gelmiş olduk.” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir