Türkiye ile Paraguay arasında turizm iş birliği

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Paraguay Turizm Bakanı Sofia Montiel de Afara ile Türkiye ve Paraguay arasında turizm alanında iş birliği yapılmasına ilişkin anlaşma imzaladı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Paraguay Turizm Bakanı Sofia Montiel de Afara ile bakanlıkta bir araya geldi. 2 Bakan, Türkiye ile Paraguay arasında turizmi güçlendirmek amacıyla turizm iş birliği anlaşması imzaladı. Bakan Ersoy, Türkiye’nin Latin Amerika ve Karayipler bölgesine verdiği değere işaret ederek, imzalanan anlaşmanın Türkiye ve Paraguay arasındaki bağları geliştiren yeni bir kilometre taşı olacağını söyledi.

‘TURİST HAREKETLİLİĞİNE KATKI SAĞLAYACAK’

Anlaşmanın 2 ülkenin zengin turizm deneyimlerini karşılıklı olarak paylaşması amacı güttüğünü aktaran Bakan Ersoy, “Bu mutabakat ile turizm imkanlarının çeşitlendirilmesi ve kapsamlı, sürdürülebilir bir dönüşümün sağlanması için gereken yol haritasına kavuşmuş oluyoruz. Atılan imzalar, mevcut ve potansiyel yatırımcılar için bir alt yapı oluşturacak ve karşılıklı turist haraketliliğine katkı sağlayacaktır. Bence turizmin yarattığı en önemli faydalardan biri, farklı kültürlerden insanların birbirlerini tanımalarına imkan sağlamasıdır. Turizmin bu yönü, kültür alanında da yeni iş birliği fırsatlarını karşımıza çıkaracaktır. Bu fırsatları değerlendirdiğimizde ise halklarımız coğrafi uzaklıkları, kültürel bilgi ve farkındalıkla aşacak, birbirlerini anlayıp yakınlaşacaktır” diye konuştu.

‘DİZİLERİMİZ KÜLTÜR ELÇİLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİYOR’

Sofia Montiel de Afara ile Türk dizileri üzerine sohbet ettiklerini söyleyen Ersoy, “Bu konuda önümüzdeki süreçte somut projeler üretebilir. Her 2 ülkenin etkin televizyon kanallarında gastronomiyi, tarihi mekanları, seyahat rotalarını ve yerel kültürleri tanıtıcı programlara ve ortak yapımlara ağırlık verebiliriz. Dizilerimiz, Paraguay kanallarında ilgiyle izleniyormuş. Bu açıdan en büyük kültür elçiliğini, Türk dizilerinin gerçekleştirdiğini söyleyebilirim. Atılan bütün bu adımlar ve ortaya çıkan yeni fırsatlar, Paraguay’la son yıllarda artan 2’li ilişkilerimizin çok daha büyük mesafeler kaydedeceğini göstermektedir. Birlikte bunu gerçekleştirebileceğimizden şüphem yok” dedi.

Paraguay Turizm Bakanı Sofia Montiel de Afara, Türkiye’de bulunmaktan oldukça mutlu olduğunu söyleyerek, “Bu iş birliği yerel toplulukların katılımına dayalı, otantik turizmin deneyimlerini yaratmak için tasarlanmış, yeni ve sürdürülebilir, kapsayıcı turizm modelinin gelişmesine katkıda bulunacaktır” ifadelerini kullandı.

Konuşmalarının ardından 2 bakan birbirlerine hediye verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir