Turizmcilerden çağrı: Kurban Bayramı tatili 9 gün olsun turizm patlasın!

Antalya’da turizmciler, Ramazan Bayramı’nda olduğu gibi Kurban Bayramı’nda da ara günlerin hafta sonu ile birleştirilerek 9 günlük bir tatil ilan edilmesini talep ediyor. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu, “9 günlük bayram tatili beklentimiz var. Eğer haziran ayı başına kadar 9 gün olarak açıklanırsa, iç turizmi daha da canlandıracaktır” dedi.

Bu yıl 15 Haziran’da arife günü ile başlayacak olan Kurban Bayramı, 16-17-18 ve 19 Haziran tarihlerini kapsıyor. 14 Haziran’da okulların kapanması ile milyonlarca kişinin tatile çıkması bekleniyor. Avrupa Futbol Şampiyonası’nın da 14 Haziran’da başlayacak olması nedeniyle, özellikle şampiyonanın düzenleneceği Almanya’dan gelen turist sayısında düşüş bekleniyor. Türk turizm sektörü, bu boşluğu bayram döneminde doldurmayı hedefliyor. Erken rezervasyon indirimleri ile tatil imkanları cazip hale getirilmeye çalışılırken, sektör temsilcileri hükümete 9 günlük bayram tatili çağrısı yaptı.

AKTOB Başkanı Kavaloğlu, bu yıl turizm sezonunun Nevruz, Paskalya ve Ramazan Bayramı tatilleri ile açıldığını hatırlatarak, “Haziran ayında yüksek sezon başlıyor. Yüksek sezon açılışını okulların tatil edilmesi ve Kurban Bayramı ile yapacağız. Okulların kapanacak olması nedeniyle Ramazan Bayramı’nda olduğu gibi Kurban Bayramı tatilinin de 15 Haziran’dan 23 Haziran’a kadar, 20-21 Haziran günlerinin de resmi tatil ilan edilerek 9 gün tatil olmasını talep ediyoruz. 9 günlük tatil açıklanırsa, iç turizm hareketliliği daha da artacaktır” dedi.

Kavaloğlu, Kurban Bayramı döneminde iklim koşullarının çok daha uygun olacağına dikkati çekerek, “Özellikle Antalya’da tam mevsimi. Okulların kapanması da büyük avantaj. Almanya’da düzenlenecek Avrupa Futbol Şampiyonası nedeniyle Almanya’dan gelen turist sayısında azalma bekliyoruz. Kurban Bayramı tatili bu eksikliği kapatacaktır. Birçok otelde bayram tatili rezervasyonları için 31 Mayıs’a kadar bayram indirimleri devam ediyor. Yüzde 10-25 arasında indirimlerden yararlanılabilir. Ayrıca Romanya’dan kimlik kartıyla giriş yapılması, bu pazarı da gelişen diğer büyük pazarlar seviyesine getirecektir” diye konuştu.

Antalya’da şu anda otellerin doluluk oranlarının yüzde 80 civarında olduğunu belirten Kavaloğlu, haziran ayında bu oranın yüzde 90’ın üzerine çıkmasını beklediklerini söyledi. Mayıs ayının üçüncü haftası itibarıyla kente gelen turist sayısının 3,5 milyonu aştığını kaydeden Kavaloğlu, “Geçen yıla kıyasla yüzde 15 artış var. Hedefimiz bu yıl 17 milyonu geçerek yeni bir rekor kırmak. Ukrayna Savaşı’nın devam etmesi bizim için olumsuz bir durum, bir an önce bitmesini temenni ediyoruz. Savaşın sona ermesi durumunda çok daha iyi bir yıl geçireceğimizi söyleyebilirim. Yakın coğrafyamızdaki gerginlikler de bizi etkiliyor ama her zaman söylediğimiz gibi; turizm barışın dilidir” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir