Turizm devleri Uzakrota’da buluştu

Turizm sektörü için prestijli organizasyonların başında gelen Uzakrota Summit Global 2022, seyahat acenteleri, havayolu şirketleri, oteller gibi farklı sektörlerden firmaların ve girişimcilerin katılımı ile 29 Kasım Salı günü gerçekleşti.

“Dünyanın En Büyük 10 Turizm Etkinliği”nden biri olarak seçilen Uzakrota Global, Türk Hava Yolları, Toursim Malaysia, Wtatil, Paximum, Amadeus, HotelRunner, Istanbul Welcome Card, Balkan Holidays ve Flyhub desteğiyle Hilton Bosphorus İstanbul’da gerçekleşti.

2018, 2019 ve 2020 yıllarında dünyanın en büyük seyahat şirketleri tarafından dünyanın en etkili 10 turizm etkinliğinden biri seçilen Uzakrota Travel Summit, dünyanın en önemli seyahat acentelerini, turizm teknoloji şirketlerini, havayollarını ve otelleri bir araya getirdi.

Uzakrota Global ile sektörün sorunları masaya yatırılarak çözümler arandı. 2023 beklentileri, değişen müşteri profilleri, otel pazarı, gelen ve giden seyahat pazarı, sektörün geleceği ise zirvede ele alınan konulardan bazıları.

Dünyanın farklı ülkelerinden 10.000 turizm liderini ağırlayan Uzakrota Global 2022’de önde gelen turizm liderleri organizasyonda katılımcı olarak da yer alanGezelim.com mikrofonlarına açıklamalarda bulundu.

“Türkiye bir numaralı destinasyonumuz”

Uzakrota ve Türk turizmi hakkında değerlendirmelerde bulunan HalalBooking CMO’su Ufuk Seçgin , “Uzakrota bizim için çok verimli geçiyor. Covid19’dan sonra fiziki olarak tekrar bir araya gelmemiz bizi mutlu ediyor. İş arkadaşlarımızı partnerlerimizi standımızda ağırlayarak sezonu değerlendirmesini yapmak gelecek sezonun planlarını bizzat görüşmek tabii ki çok güzel oluyor. Aynı zamanda konferans veren çok değerli konuşmacılarımız oluyor. Onları da takip etmek bizim için çok verimli oluyor. Halalbooking olarak dünyada Helal Turizm sektöründe birinci konumdayız. 2022 sezonunu değerlendirirsek en yoğun yılımızı yaşadık. Yaklaşık 120 bin yolcumuz oldu ve en çok sattığımız destinasyon Türkiye oldu. Türkiye de helal turizm anlamında bir numaralı destinasyonumuz. Özellikle Antalya, Alanya bölgesindeki plaj otellerine rağbet var. 110 ülkeden rezervasyon aldık çok başarılı bir yıldı. Gelecek sezon içinde üzerine katacağımızı düşüyoruz.“ dedi.

Kovid19 salgını olmasına rağmen geçen sene en çok tercih edilen destinasyonun Türkiye olduğunu belirten Ufuk Seçgin gelen misafirlerinde Türkiye’den çok memnun olduğunu belirtti.

Uzakrota’nın turizm sektörü için büyük önemi olduğunu vurgulayan Flyhub İcra Direktörü Necdet Uçarlar ise “Uzakrota’nın bizlere en büyük getirisi, sürekli olarak yazılımsal ve donanımsal olarak gelişmekte olan turizm sektöründe firmalar geliştirdikleri yenilikleri ve çözüm alternatiflerini burada birbirine aktarıyor. Bizim ‘B2B’ dediğimiz uçtan uca iki işletmenin çözümüne yönelik organizasyon. Flyhub olarak amacımız seyahat acentelerine bir çözüm ortaya olabilmek. Uçak bileti, transfer ve otel konaklaması gibi seçenekleri bizim platformumuzdan alabilmesini sağlamak istiyoruz. Globalde bu hizmeti verdiğimiz için Türkiye’de de firmaların ürüne doğru fiyat ve hızlı ulaşmasını sağlamaya çalışıyoruz.” açıklamasında bulundu.

“PANDEMİ DÖNEMİNDEKİ KAYBI TELAFİ ETMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Tourism Malaysia Pazarlama Müdürü İbrahim Çağrı Sağlık, “B2B çalışmalar açısından Uzakrota’nın sektörde çok önemli bir yeri olduğuna dikkat çekerek, “Burası pandemi döneminde kaybedilen bağlantıların yeniden sağlanması için büyük şans. Malezya pandemi süresince sınırlarını kapatmıştı. 2 Nisan tarihinde tekrar sınırları açarak uluslararası seyahate izin verdi. Bizde çalışmalara hız verdik. Ancak pandemi döneminde epey bir kayıp yaşandı bunu telafi etmeye çalışıyoruz. Dünyada havayolunda ciddi bir koltuk sıkıntısı var. Bunu aşabilecek şekilde uçuş bağlantılarını planlayıp, acentaların da bunları hazırlamasına destek oluyoruz” ifadelerini kullandı.

Skyhub Outbound Müdürü Orhan Durmuş, “5 senedir her yapılan Uzakrota’da yer aldık. Burada havayolları, teknoloji tarafı ve otelcilerle bir araya gelmek bizler için çok önemli. Sektörde çalıştığımız müşterilerimiz ve tedarikçilerle bir araya geldik ve sektör için önemli değerlendirmelerde bulunduk. Yüzde yüz bir Japon firmasıyız. Sadece B2B olarak acentelerle çalışıyoruz. Türkiye’de yaklaşık 350-400 acenteye 60 ülkede yer servisleri sağlıyoruz.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir