Turistlerin Kapadokya’daki seyir noktası: Uçhisar Kalesi

Kapadokya’ya gelen yerli ve yabancı turistler, şehrin büyüleyici manzarasını bölgenin hakim noktası olan Uçhisar Kalesi’nden izliyor

Uçhisar Kalesi turistleri ağırlıyor

Roma döneminde oyularak içine çok sayıda oda yapılan kalenin zirvesine tırmanan turistler eşsiz manzarayı seyrediyorlar.

Kapadokya’nın simgelerinden biri olan 179 metre yüksekliğindeki Uçhisar Kalesi turistlere doğal güzellikleri kuşbakışı izleme imkanı sağlıyor

Çinli turistlerden Liu Zhiyua, fotoğraflardan tanıdığı Kapadokya’da gezinti yapmanın heyecanını yaşadığını ifade ederek, “Burada çok farklı manzaralar var. Sis bastırınca kalenin zirvesine çıktık ve fotoğraf çekiyoruz. Kapadokya çok güzel.” diye konuştu.

“Peribacalarının sunduğu manzarayı başka hiçbir yerde bulamazsınız”

Bölgedeki yabancı turistlere eşlik eden turist rehberi Tuğşad Baş, “Kapadokya’yı diğer turizm destinasyonlarından ayıran özelliği yeryüzü yapısıdır. Peribacalarının sunduğu manzarayı başka hiçbir yerde bulamazsınız. Sis burada çoğunlukla kendini gösteren bir hava olayı. Sis bürüdüğünde Kapadokya çok farklı bir güzellik kazanıyor. Buradaki tarihi yapılar özellikle Çinli misafirlerimizin çok dikkatini çekiyor. Hava koşullarının ortaya çıkardığı manzarayı çok beğeniyorlar. Zaman zaman etkisini gösteren sis bölgede daha farklı bir ambiyans oluşmasına neden oluyor. Kapadokya, yaz aylarında ayrı bir görünüme kavuşuyor, kış aylarında tamamen beyaz örtüyle kaplanınca da başka bir güzellik sunuyor.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir