Turistlerin gözde rotası bu bayram da Muğla oldu

Marmaris, Bodrum ve Fethiye gibi Türkiye’nin ünlü turizm merkezlerinin yer aldığı Muğla, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde yüz binlerce turisti ağırlayacak.

Rezervasyonlarda yoğunluk yaşanıyor

Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasıyla birlikte yerli turistlerin Bodrum, Marmaris, Fethiye gibi ünlü turizm merkezlerine ilgisi arttı. Rezervasyon artışlarının yaşandığı otellerde hazırlıklar tamamlandı. Muğla’nın yoğun ilgi gören turistik ilçeleri bu Kurban Bayramı tatilini de yoğun geçirecek.

Bu yıl turizm sezonuna büyük umutlarla girdiklerini, mayısı geçmiş yıllardan daha iyi geçirdiklerini belirten Türkiye Otelciler Federasyonu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Fethiye Otelciler Birliği Başkanı Bülent Uysal, “Haziranda da bayram denk geldiği için yoğunluk bekliyoruz. Bayramlarda bölgemize özellikle yerli misafirlerimiz çok ciddi bir talep gösteriyor. Bayram döneminde bölgemizdeki tesislerin büyük bölümü yüzde 90 doluluğa ulaştı.” dedi.

“Ramazan Bayramı’nı da dolu dolu geçirdik”

Bölgelerinde genellikle butik otel ve pansiyonların yoğun bulunduğuna dikkati çeken Dalyan Otelciler ve Turizmciler Derneği Başkanı Ali Mürşit Yağmur, “Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olarak açıklanması turizmcileri mutlu etti. Tesislerdeki doluluk yüzde 90’lar seviyesinde olacak. Son dönemde bölgemize de çok yoğun bir talep var. Ramazan Bayramı’nı da dolu dolu geçirdik.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir