Turistik Tuz Ekspresi ilk seferine hazır!

Çankırı’nın tarihi ve kültürel güzelliklerinin yerli ve yabancı ziyaretçilere tanıtılmasını amaçlayan Turistik Tuz Ekspresi, 18 Mayıs’ta Ankara’dan ilk seferine çıkacak.

Ankara çıkışlı Turistik Tuz Ekspresi, hafta sonlarında günübirlik tren seyahati sevenler için yepyeni bir deneyim sağlayacak

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı’ndan yapılan açıklamada, “Turistik Tuz Ekspresi yolcularını geçmişten geleceğe taşıyacak. Çankırı Valiliği, Çankırı Belediyesi ve Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) işbirliği ile düzenlenen tren seferleriyle bölgede turizm hareketliliğinin artırılması hedefleniyor. Turistik Tuz Ekspresi’nin ilk seferi 18 Mayıs 2024 Cumartesi günü Ankara Garı’ndan 07.50’de hareket edecek. Keyifli bir yolculuğun ardından Çankırı’nın tarih kokan sokakları, büyüleyici Yer Altı Tuz Şehri, butik müzeleri ve yöresel lezzetleriyle yolcularını geçmişe götürecek. Yaklaşık 250 yolcu kapasitesine sahip turistik tren Çankırı programını tamamladıktan sonra aynı gün akşam 19.40’ta Ankara’ya geri dönecek.” ifadeleri kullanıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir