Turistik tekneler yaz sezonuna hazırlanıyor!

Antalya’daki turistik yatlar ve tekneler yaz sezonunun vazgeçilmezleri arasında yer alan mavi turlara hazırlanıyor

Yaz sezonu için gün sayıyor

Kış aylarında marinalara çekilen ya da bakım ve onarımdan geçirilen turistik yatlar ile tekneler, konuklarını eşsiz koylarla buluşturmak için gün sayıyor. 1 Nisan’dan itibaren sezonu açacak yat ve tekneler, günübirlik ve haftalık gezinti programlarıyla turistleri koylarla buluşturacak.

Mavi turlar, Kalkan, Kaş, Demre, Üçağız, Kumluca, Adrasan, Kemer, Kaleiçi, Manavgat ve Alanya bölgelerine yapılıyor

İstanbul ve Marmara, Ege, Akdeniz ve Karadeniz Bölgeleri (İMEAK) Deniz Ticaret Odası Antalya Şube Başkanı Ahmet Çetin, Antalya’da 5 bin kayıtlı ticari ve günübirlik özel tekne bulunduğunu belirterek, “1 Nisan’dan itibaren bütün deniz ticari araçlarımız denize girmiş olacak. Bu yıl deniz turizminde beklenti yüksek. Özellikle Avrupalı turistlerden geçen yıla göre daha fazla katılım bekliyoruz. Seyahat acentelerinden aldığımız bilgilere göre 2024, 2023’ten daha iyi olacak.” dedi.

“Kentte 300’e yakın su sporları parkuru var”

Antalya’nın su sporları konusunda da iddialı bir kent olduğunu vurgulayan Çetin, “Yerli ve yabancı turistlerin su sporlarına ilgisi büyük. Yaklaşık 300’e yakın su sporları parkuru var, bunun da ekonomiye ciddi katkısı oluyor. Bunlar da mart sonuna kadar hazırlıklarını tamamlamış olacaklar.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir