“Turistik Doğu Ekspresi”ne alternatif iki yeni sefer ekleniyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, nisan ayında başlayacak olan iki yeni seferle Turistik Doğu Ekspresi’ne alternatif bir tatil seçeneği sunulacağını belirtti. Ankara’dan Diyarbakır ve Tatvan’a yapılacak yeni turistik tren seferleriyle ilgili bilgiler paylaşıldı.

Trenlerin yemekli ve yataklı vagonlara sahip olduğu ifade edildi. Ankara-Tatvan parkurunda 9 yataklı ve 1 yemekli vagonun bulunduğu trenin bilet fiyatları da açıklandı. Ayrıca, Ankara-Diyarbakır parkurunda işleyecek olan turistik trenin detayları ve bilet fiyatları da verildi. Trenler, seyahatseverlere Anadolu’nun tarihi ve doğal güzelliklerini keşfetme fırsatı sunacak.

Turistik trenin 9 yataklı ve 1 yemekli vagondan oluşacağına işaret eden Uraloğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Ankara-Tatvan parkurunda iki kişinin seyahat edebildiği yataklı kabin fiyatı 9 bin 900 lira, Tatvan-Ankara parkurunda ise 9 bin lira. Tren, hem alternatif bir tatil seçeneği sunarak Anadolu’muzun tarihinin, doğal güzelliklerinin keşfedilmesini sağlıyor hem de trende seyahatin kendisi tatil gibi. Ayrıca fotoğrafseverler için de çok önemli fırsatlar sunuyor. Bu turistik trenlerin de Turistik Doğu Ekspresi gibi çok sevileceğine inanıyoruz. Farklı parkurlarda da turistik trenlerin işletilmesi yönünde çalışmalarımız devam ediyor.”

Bakan Uraloğlu,1051 kilometre hat uzunluğuna sahip Ankara-Diyarbakır parkurunda işletilecek Ankara-Diyarbakır-Ankara Turistik Treni’nin ise 180 kişi kapasitesine sahip olacağını, 9 yataklı ve 1 yemekli vagondan oluşacağını belirtti.

Uraloğlu, trenin, Ankara’dan 19 Nisan Cuma günü saat 15.55’te, Diyarbakır’dan ise 21 Nisan Pazar günü saat 12.00’de hareket edeceğini bildirdi.

Trenin, Ankara-Diyarbakır seferi sırasında Malatya’da 3 saat, Diyarbakır-Ankara seferinde ise Yolçatı’da 4, Kayseri’de 3 saat turizm amaçlı duracağını ve böylece buralardaki tarihi ve kültürel değerlerin görülebileceğini ifade eden Uraloğlu, “Ankara-Diyarbakır parkurunda iki kişinin seyahat edebildiği yataklı kabin oda fiyatı 9 bin lira, Diyarbakır-Ankara parkurunda ise 8 bin lira olarak belirlendi.” bilgisini paylaştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir