Turistik Doğu Ekspresi son durak Kars’a ulaştı

Turistik Doğu Ekspresi, 11 Aralık’ta Ankara’dan başlayarak 30 saat süren muazzam bir yolculukla Kars’a ulaştı. Tren, kış sezonu boyunca haftada üç gün olmak üzere Ankara-Kars güzergahında turistik hizmet sunacak.

Ankara’dan hareket eden ekspres, geçtiği güzellikleriyle ünlü bölgeleri aşıp dün akşam saatlerinde Kars Tren Garı’na ulaştı. Yolcular, burada Kars Valisi Ziya Polat ve Belediye Başkan Vekili tarafından çiçeklerle karşılandı.

Karşılama töreni, sazlı, sözlü dinleti ve Kafkas Halk Oyunları ekibinin gösterisiyle renklendi. Marşlar eşliğinde, Kars yazılı meşale yakılarak unutulmaz bir karşılama yaşandı.

Vali Polat, "Turistik Doğu Ekspresi, Kars'ın marka değerini artıran önemli bir yatırım. Kars, tarih ve turizmle öne çıkan inci bir şehir. Ani, Sarıkamış ve Çıldır Gölü gibi yerleri keşfetmek için Türk ve yabancı turistleri bekliyoruz" şeklinde konuştu. 

TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdür Yardımcısı Fikret Şinasi Kazancıoğlu da Kars’ın kendileri için büyük bir öneme sahip olduğunu vurguladı.

Yolculuk, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından desteklenen Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Taşımacılık AŞ tarafından düzenleniyor.

Masalsı atmosferiyle ünlü Turistik Doğu Ekspresi, Kars’a ulaşan yolculara unutulmaz bir deneyim yaşattı. Yolcular, aşıkların gösterilerini izleyerek ve Kars’ın eşsiz güzelliklerini keşfederek, benzersiz tren yolculuğunun tadını çıkardılar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir