Turist zengini köyler: İşte Ege’nin ünlü turistik köylerinden bazıları…

Ege Bölgesi’ndeki köyler son zamanlarda turizm merkezi haline geldi. Yabancı ziyaretçiler köylerin doğal yapılarına, yemeklerine ve insanların sıcak yaklaşımlarına ilgi gösteriyor. İşte Ege’nin en çok turist çeken köyleri…

Çanakkale’nin Kazdağları’ndaki doğayla içi içe köyü Adatepe, taş işçiliğinin en güzel örneklerini barındıran tarihi evleri, Arnavut kaldırımlarından oluşan yolları, ormanlık alanları, otantik yapısıyla öne çıkıyor. Taş Mektep, Zeytinyağı Müzesi, Zeus Altarı, Kazdağı Milli Parkı bölgeye gelenlerin gezebileceği adresler arasında bulunuyor.

BADEMLİ KÖYÜ

İzmir’in Dikili ilçesine bağlı olan Bademli, muhteşem denizi ve koyları ile bölgenin en dikkat çekici yerleri arasında. Köyün tamamen sahil şeridi boyunca kurulmuş olması tüm gün denizle haşır neşir olabileceğiniz anlamına geliyor. Zeytinlikleri, bozulmamış doğasıyla dikkat çeken köye uğrayanların ünlü koruk şerbetini de deneyimlemesi tavsiye ediliyor.

GERMİYAN KÖYÜ

Çeşme’de bulunan Germiyan, beyaz evleri ve bu evlerin duvarlarındaki desenlerle ziyaretçilerin gözünü kamaştırıyor. Germiyan sahili, sakin bir deniz keyfi yaşatırken, köy kahvesinde yöre halkıyla kaynaşma ve sohbet imkanı bulunuyor. ‘Slow food’ unvanına sahip bir köy olan Germiyan’da tadabileceğiniz lezzetler arasında damat kurabiyesi, zeytinyağlı enginar, otlu börek, lokum pilavı, bazina, pirinçli mantı, kopanisti peyniri bulunuyor.

KİRAZLI KÖYÜ

Aydın’da doğal güzellikleri, endemik bitki türleri ve organik tarımıyla ünlü Kuşadası’na bağlı Kirazlı’nın ziyaretçi sayısı gün geçtikçe yükseliyor. Yöresel ve organik ürünlerle yapılan yemeklerden oluşan menüleriyle ünlü restoranların açıldığı köyde, butik otel sayısı da hızla artıyor.

KAPIKIRI KÖYÜ

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Kapıkırı, manzarası ve doğal güzellikleriyle yerli ve yabancı çok sayıda turisti ağırlıyor. Bafa Gölü kıyısında Heraklia Antik Kenti ile iç içe bulunan köy, göle taşan antik kalıntıları nedeniyle fotoğrafçıların tercih ettiği noktalar arasında yer alıyor. Özellikle bahar aylarında, yürüyüş ve tırmanış ekipleri tarafından tercih ediliyor.

ŞİRİNCE KÖYÜ

Geçmişi milattan sonra 5. yüzyıla dayanan, İzmir’in Selçuk ilçesine bağlı Şirince, tarihi ve doğal güzellikleriyle ünlü bir köy… Tüm sokakların çarşıya bağlandığı Şirince’ye gelen turistler tarihi köyün asırlık sokaklarında dolaşarak geçmişe yolculuk yapıyor. Sonbaharda bu köyü ziyaret ederek, zeytin ağaçları, üzüm bağları ve tarihi taş evlerin arasında keyifli bir gezinti yapabilirsiniz.

BİRGİ KÖYÜ

İzmir’in Ödemiş ilçesine bağlı Birgi; MÖ. 2000 öncesine uzanan kültürel mirası, Aydınoğulları Beyliği’ne başkentlik yaptığı dönemden beri koruduğu mimari dokusu, 18. ve 19. yüzyıl sivil Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerinden olan konaklarla, ahşap pencereli taş evlerle süslü sokakları ve asırlık çınar ağaçlarıyla dolu doğası ile favori köylerden. Çok sayıda film ve diziye ev sahipliği yapan köyde taş evlerin yanı sıra taş döşeli dar sokaklar bulunuyor. Küçük bir köy olmasına rağmen uzun yıllar boyunca koruduğu tarihi yapısı sayesinde dikkatleri çekiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir