Tunceli Müzesi’ne yeni eserler kazandırıldı

Tunceli’deki arkeolojik kazıların yanı sıra kaçakçılıkla mücadele kapsamında elde edilen tarihi eserler Tunceli Müzesi’nde sergileniyor

24 Aralık 2020’de açılan Tunceli Müzesi 4 blok ve 5 bin 800 metrekare kapalı alandan oluşuyor

“Tunceli Müzesi’ne 3 yılda 298 eser kazandırıldı”

Yazılı ve görsel alanlar bulunan müzede taş aletler, para keseleri, mühürler, yüzükler, sikkeler, çömlekler, bal mumu heykelleri ile koç ve at biçimli mezar taşları gibi çok sayıda eser sergileniyor.

Tunceli Müzesi’nde, kültürel ve tarihi eserler vitrinlerde özenle korunarak gelecek nesillere aktarılıyor

“Misafirler şehrimizin güzelliklerini her açıdan keşfedebiliyor”

Müzenin açılmasıyla bölgeye kültür turlarının düzenlendiğini ifade eden Müze müdürü Kenan Öncel, “Bu müze sadece arkeoloji ve etnografyadan oluşmuyor. Tunceli Müzesi’nde kentin doğal güzellikleri, flora ve faunası, endemik bitkileri anlatılıyor. Ayrıca müzede Alevilik inancını, mezar taşlarını ve Cumhuriyet döneminde Tunceli’yi anlatan sanat galerileri mevcut. Birçok farklı alanların olduğu müzemize gelen misafirler şehrimizin güzelliklerini her açıdan keşfedebiliyor.” dedi.

Bu eserlerin bir süreliğine Elazığ Müzesi’nde sergilendiğini dile getiren Öncel, “Tunceli’nin kendi müzesi açılınca Kültür ve Turizm Bakanlığımızın talimatlarıyla Elazığ’a gitmiş olan 1540 eserimiz buraya getirildi. Biz de geçtiğimiz 3 yıl içerisinde yaptığımız arazideki çalışmalar, kurtarma kazıları, yüzey araştırmaları ve duyarlı vatandaşlarımızın müzeye bağışlar yoluyla getirdiği eserlerle bu sayıyı 1838’e çıkardık.” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir