Tropikal Kelebek Bahçesi’nde keşif yeniden başladı!

Dünyanın dört bir yanından binlerce kelebeğe tropikal iklim koşullarında ev sahipliği yapan Tropikal Kelebek Bahçesi, 4 aylık bakım sürecinin ardından ziyarete açıldı

50 farklı türde 10 binden fazla kelebek 

Tadilat ve bakım çalışmaları nedeniyle kapalı olduğu 4 aylık dönemin ardından açılmasıyla yeniden kentin en gözde adreslerinden biri haline geldi.

Ramazan Bayramı’nın 2. günü ziyarete açılan Kelebek Bahçesi, yerli ve yabancı turistlerden yoğun ilgi görmeye başladı

Kelebek Bahçesi’nin 4 aydır bakımda olduğunu ve bu süreçte kelebeklere uygun yaşam koşullarını sağlamak, tropikal iklim şartlarını sürdürmek için çalışmalar yaptıklarını aktaran Tropikal Kelebek Bahçesi Başbiyoloğu Turgut Tuş, şunları kaydetti:

“Bakım bu sene bayramın ikinci günü itibarıyla sona erdi. Şu an çok yoğun bir ilgi var, özellikle şehir dışından. Konya’ya yolu düşen ya da yakınından geçerken Konya’ya uğrayan herkes Konya Tropikal Kelebek Bahçesi’ne geliyor. Tropikal Kelebek Bahçesi, pazartesi günleri hariç her gün yaz döneminde 09.30 ile 18.00 saatleri arasında ziyarete açık. Konya’ya yolu düşecek bütün misafirlerimizi buraya da bekleriz. Bu güzellikleri, bu doğa harikası canlıları görmeleri için burada görevimizin başında olacağız.”

Çocukları özellikle yağmur ormanlarının karakteristik türlerinden olan mavi morfo kelebeklerinin heyecanlandırdığına değinen Tuş, sözlerini şöyle tamamladı:

“Şu anda en dikkat çeken kelebeğimiz mavi morfomuz. Büyük kanatlarıyla ve parlak maviliğiyle çok ihtişamlı görünüyor. Kosta Rika menşeili bir kelebektir ve biraz haşeredir, yaramazdır, bol uçuşur. Bahçemize gelen misafirlerimiz bolca bu kelebekten görebilir.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir