Trakya’nın ‘sarı gelini’ kanola tarlaları görsel şölen sunuyor

Trakya çiftçisinin ayçiçeğine alternatif olarak gördüğü kanola tarlaları, sarı açan çiçekleriyle fotografçıların ilgi odağı oldu.

Trakya’da ayçiçeğine alternatif olarak ekilen ve yağ üretiminde kullanılan kanola bitkisinin çiçek açmasıyla tarlalar sarı renge büründü. Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’da sarıya boyanan kanola tarlaları, görenleri hayran bırakıyor.

Kanola çiçeklerinden oluşan uçsuz bucaksız tarlalar ziyaretçilerin oldukça ilgisini çekiyor. Sapsarı tarlalar ziyaretçiler için açık hava stüdyosuna dönüyor.

Altın çiçek veya sarı gelin olarak adlandırılan kanola tarlalarını vatandaşlar hatıra fotoğrafı çektirmek için kullanıyor.

Trakya çiftçisinin özellikle son yıllarda ayçiçeğine alternatif olarak gördüğü ve rekolte artırımı için çalışmalar yapılan kanola tarlaları, bu yıl ayçiçeği tarlalarından önce Trakya’daki tarlaları sarıya boyadı.

Kanola yağı, kolza bitki tohumlarının genetik yollarla ıslah edilmesiyle elde edilmiş tohumlardan üretilen bir yağ çeşidi olduğu biliniyor.

“Trakya çiftçisinin ilgi gösterdiği bir ürün”

Kanola ekiminin son yıllarda Trakya’da artış gösterdiğini ifade vatandaşlardan İbrahim Kırkoca, bölgede ayçiçeği ve çeltikten sonra çiftçilerin kanolaya da ilgisinin oldukça arttığını belirterek, “Tarlalar gayet güzel göründüğünden dolayı vatandaşlar fotoğraf çekinmeye geliyor. Güzel bir görsel şölen oluşturuyor. Son zamanlar Trakya’da çiftçisi de kanola ekimine ilgi gösteriyor. Ayrıca Bulgaristan ve Yunanistan’dan gelen turistlerde bu tarlalarda fotoğraf çekiniyor. Bundan sonra da çiftçilerin ilginin artacağını düşünüyorum” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir