Trabzon’un 3 turizm merkezini 206 bin 855 yerli ve yabancı turist ziyaret etti  

Trabzon’da yer alan Kızlar Manastırı, Çal Mağarası ve Şehir Müzesi’ni 8 ayda toplam 206 bin 855 yerli ve yabancı turist ziyaret etti.  

Trabzon’un en önemli turizm destinasyonları arasında yer alan ve “yer altındaki saklı cennet” olarak nitelendirilen Çal Mağarası’nın ziyaretçilerine eşsiz anlar sunuyor.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu “Sadece Trabzon ve Türkiye için değil dünya için de çok önemli bir miras olan Çal Mağarası, içerisindeki muhteşem doğal şekilleri, deresi, şelaleleri ve göletleri ile ziyaretçilerini adeta büyülüyor. Mağarayı daha cazip hale getirmek için içerisindeki ahşap yürüyüş yolunu paslanmaz çelik olarak yeniledik. Yine mağara içerisinde acil durum planına göre kamera sistemi, aydınlatma sistemleri, alarm sistemleri kurulmuş olup, acil durum çıkış noktaları düzenlenmiştir. Çal Mağarası’nı 2023 yılında 165 bin 688 yerli ve yabancı misafirimizin ziyaret etmesinden memnuniyet duyduk” dedi.

2023’ün 8 ayında, Çal Mağarası 165 bin 688, Kızlar Manastırı 17 bin 509, Trabzon Şehir Müzesi 23 bin 658 ziyaretçiye ev sahipliği yaptı.  

Zorluoğlu, yaz boyunca hem Trabzon’a hem de Büyükşehir Belediyesinin sorumluluk alanındaki turizm merkezlerine gösterilen ilgiden memnuniyet duyduklarını vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir