Tohma Kanyonu dört mevsim ziyaretçilerini ağırlıyor

Malatya’nın Darende ilçesinde yer alan Tohma Kanyonu yılın dört mevsimi ziyaretçilerine görsel şölen sunuyor

Tarihi ve doğal güzellikleriyle saklı bir cenneti andıran Tohma Kanyonu, ziyaretçilerini, dev kayalıkları, kendine has bitki örtüsü ve el değmemiş doğal yapısıyla karşılıyor.

Tohma Kanyonu’na ne zaman gidilir?

Yılın dört mevsimi görsel şölen sunan Tohma Kanyonu’nu ziyaret etmek için en ideal zamanlar genellikle ilkbahar ve yaz aylarıdır.

Tohma Kanyonu’na nasıl gidilir?

Tohma Kanyonu’na ulaşmak için ilk olarak Malatya’ya ulaşmanız gerekiyor. Ardından Malatya il merkezinden Darende ilçesine gitmek için otobüs veya özel araç kullanabilirsiniz.

Malatya’nın en önemli tarihi ve kültürel varlıkları arasında gösterilen Darende ilçesindeki Somuncu Baba Türbesi ve Külliyesi’yle birleşen Tohma Kanyonu’nu binlerce yerli ve yabancı turist ziyaret ediyor.

Doğa tutkunlarının mola durakları arasında

Somuncu Baba Külliyesi’ne yürüyüş mesafesindeki kanyon, ahşap köprüleri, mini doğal şelaleleri, su çarkları, yürüyüş alanları ve çay bahçeleriyle ziyaretçilerine huzurlu bir ambiyans sunuyor.

Malatya’nın bu eşsiz turistik merkezi, doğa tutkunlarının yanı sıra fotoğraf meraklılarının da uğrak noktaları arasında bulunuyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir