THY’nin 340’ıncı uçuş noktası: Karadağ’ın sahil kenti Tivat

Türk Hava Yolları (THY), Karadağ’da başkent Podgorica’dan sonra sefer yaptığı ikinci nokta olarak Tivat’a uçmaya başladı. Tivat’a bugün gerçekleşen ilk uçuş ile birlikte THY’nin uçtuğu nokta sayısı da 340 oldu.

İstanbul Havalimanı’ndan Tivat Havalimanı’na düzenlenen ilk uçuş 07.10’da, TC-JVR kuyruk tescilli B737-800 tipi uçakla gerçekleştirildi. Tivat’a düzenlenen ilk uçuşun yolcuları arasında THY Genel Müdürü Bilal Ekşi de yer aldı. THY Basın Müşavirliği’nden yapılan açıklamada Tivat Havalimanı’nda düzenlenen tören düzenlendiği belirtildi. Törende konuşan Bilal Ekşi’nin, “Bugün, tarihi bağlarımız olan Karadağ’da sefer gerçekleştirdiğimiz ikinci noktamız Tivat’ı 340’ıncı noktamız olarak, dünyanın 128 ülkesine bağladık. Eşsiz coğrafyası, tarihi, zengin mutfağı ve Adriyatik kıyılarının güzelliğiyle bir cazibe merkezi olan Tivat’ı geniş uçuş ağımızla dünyaya bağlamaktan mutluyuz” ifadelerini kullandığı aktarıldı.

TARİHİ MEKANLARI VE DOĞAL GÜZELLİKLERİYLE ÖNE ÇIKIYOR

Limanları, plajları, doğal güzellikleri ve tarihi mekânlarıyla öne çıkan kıyı şehri Tivat; Cetinje (eski başkent), Kotor, Budva, Stari Bar, Ulcinj gibi tarihi ve turistik şehirlere yakınlığıyla öne çıkıyor.

Tivat ile uçtuğu nokta sayısını 340’a yükselten THY’nin Boeing 737-800 tipi uçaklarıyla icra edeceği seferlerini 31 Ekim 2022’ye kadar pazartesi, perşembe ve cumartesi olmak üzere haftada 3 gün gerçekleştireği bildirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir