The Guardian’dan Türkiye tavsiyesi: “Antep ve Urfa’ya gitmek harika fikir”

İngiliz Gazetesi The Guardian’ın ‘Bu yıl tatile nereye gitmeli: 2023 için 23 harika seyahat fikri’ listesinde Türkiye’den iki tarihi şehir yer aldı. Akşam yazarı Ender Türkkan’ın haberine göre Dünyaca ünlü gazete, Şanlıurfa ve Gaziantep’in tarihi ve kültürel zenginliklerinden övgüyle bahsetti.

‘Kadim kültürler, yeni yaşam ve eski uygarlıklar’ başlığıyla tanıtılan iki şehrin giderek daha popüler hale geldiğine, ziyaretçi akınına uğradığına dikkat çekildi. Ziyaretçi akınının, çok sayıda yeni otelin açılmasına sebep olduğu da belirtildi.

KÜLTÜREL VE TARİHİ HAZİNE

Seyahat Uzmanı Jeremy Seal’in kaleme aldığı yazıda, bereketli topraklar üzerindeki kentlerin çok sayıda uygarlığa ev sahipliği yaptığı, kültürel açıdan zengin olduğu vurgulandı. Yazının devamında şu ifadeler yer aldı: “Bölgede çok daha fazlası var. En başta Gaziantep ve Şanlıurfa’nın atmosferik çarşıları. Her iki şehir de seçkin arkeoloji müzelerine sahip. Şanlıurfa, M.Ö. 10.000’den kalma dünyanın en eski heykeline ev sahipliği yapmaktadır.”

ŞANLIURFA- GÖBEKLİTEPE TURİSTİK KOZ

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan 12 bin yıllık geçmişiyle ‘tarihin sıfır noktası’ olarak nitelendirilen Şanlıurfa’daki Göbeklitepe’nin bölgenin en önemli turistik ‘kozu’ olduğu ifade edildi.

GAZİANTEP- TÜRKİYE’NİN YEMEK MEKANI

The Guardian’daki yazıda özellikle Gaziantep’in baklavacıları ve restoranlarıyla da ünlü olduğu belirtildi. Şanlurfa’yla birlikte iki kentin Türkiye’nin yemek mekanı olarak bilindiği kaydedildi.

KAYNAK: AKŞAM

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir