Ters eve yüzbinlerce ziyaretçi akın etti

2021 yılında Van’ın İpekyolu Belediyesi tarafından inşa edilen ters ev, Şerefiye Mahallesi’nde bulunan İpek Park’ta ziyaretçi akınına uğradı. 2 katlı ve 7 bin metrekarelik yeşil alanda yer alan ev, içerisindeki malzemelerle tamamen ters olarak tasarlandı. Başta İranlı turistler olmak üzere çeşitli kesimlerden yaklaşık 300 bin kişi tarafından ziyaret edilen ters ev, Van’ın simgesi haline geldi.

İpekyolu Belediyesi Başkan Yardımcısı Birol Duman, İpek Park'ın 2021 yılındaki açılışında ters evin yanı sıra buz pisti, engelsiz kafe, 7D sinema, çocuk kreşi, çocuk kütüphanesi, açık voleybol ve basketbol sahaları ile çizgi film karakter heykellerinin yer aldığını belirtti. Duman, özellikle ters evin İpek Park'ı bir cazibe merkezi haline getirdiğini vurgulayarak, yılda 100 binin üzerinde ziyaretçiyi çektiğini ifade etti.

Başkan Yardımcısı Duman, ters evin sadece Van merkezi ve çevre mahallelerine değil, aynı zamanda kırsal mahalleler ve çevre ilçelere de hizmet verdiğini ve özellikle çocuklara, engellilere, şehit ve gazi yakınlarına ücretsiz hizmet sunduklarını belirtti.

Ters evin turistik çekiciliğine dikkat çeken Duman, özellikle İranlı turistlerin yoğun ilgisiyle, turizm acentelerinin belirli saatlerde ziyaretleri organize etmek için İpekyolu Belediyesi ile iletişim kurduklarını söyledi. Ayrıca, işletenlerin katkılarına teşekkür ederek, ters evin bölgedeki memnuniyet verici ilgiyle hedeflerin üzerine çıktığını dile getirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir