Viewing platforms at glacier Perito Moreno in Patagonia, South America, Autumn

Termal tatilin adresi Yalova’da gezilecek yerler

Kış aylarının en iyi gezi yerlerinden biri olan Yalova’da termal turizm her geçen yıl daha fazla turist ağırlıyor. Termal otellerinde konaklama yapabileceğiniz sakin şehir Yalova’da vaktinizin kalan kısmını keşfe çıkarak geçirebilirsiniz. Yalova’da gezilecek yerler sizi bekliyor.

YÜRÜYEN KÖŞK

Yalova’nın en güzel turistik gezi yerlerinden biri Yürüyen Köşk. Vakti zamanında Mustafa Kemal Atatürk için yapılmış ve bir ağacın alanını kısıtladığı için zarar görmemesi adına yeri değiştirilmiştir. Yaklaşık beş metre yana kaydırılan köşk adını böylece almıştır. Atatürk’ün 1937 yılına kadar kullandığı köşk günümüzde ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Termal tatilinizden kalan zamanda burayı keşfedebilirsiniz.

Yürüyen köşk Yalova

DEPREM ANITI

Yalova’nın büyük yıkım yaşadığı 1999 depreminde hayatını kaybeden vatandaşlar için yapılan anıt mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir yer. 2000 yılında anıt dikilmiş. 2504 kişinin isimlerinin yer aldığı anıt deprem molozlarının üzerine inşa edilmiş. Duyguların çok yoğun yaşandığı yeri mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Deprem anıtı Yalova

ÇINARCIK SAHİLİ

Yalova gezinizde deniz havası almak istediğinizde gideceğiniz adres Çınarcık Sahili olacak. Sahili temiz ve denizi çok güzel. Yaz aylarında bu sahil solup taşıyor. Kış aylarında ise termal tatile gelenlerin dinlenme noktası oluyor.

Çınarcık

YALOVA SAHİL

Çınarcık Sahili’nden sonra deniz havası alabileceğiniz güzel bir adres de Yalova Sahili oluyor. Burada yine Marmara Denizi’nin muhteşem rüzgarını dinleyebilir, bir bardak sıcak çay içebilirsiniz.

Yalova açık hava müzesi

YALOVA AÇIK HAVA MÜZESİ

Yalova’da gezilecek yerler içerisinde en özel adreslerden biri de Yalova Açık Hava Müzesi. Roma, Bizans ve Osmanlı İmparatorluğu’ndan kalıntıların bulunduğu çok değerli açık hava müzesi. Her adımında güzel bir keşif deneyimi yaşayabilirsiniz. Müzeye giriş ücretsiz. Sabah 09.00 ile akşam 18.00 saatleri arasında istediğiniz saatte ziyaret edebilirsiniz.

Sudüşen Şelalesi

SUDÜŞEN ŞELALESİ

Yalova’nın en güzel gezi noktalarından biri Sudüşen Şelalesi. Doğal güzellikleriyle de öne çıkan Yalova’da tabiatını keşfedebileceğiniz muhteşem bir yer. Özellikle yaz aylarında ziyaretçilerin akınına uğruyor kış aylarında ise sessiz ve sakin. Termal tatilinize kısa bir ara verip bir günü burada geçirebilirsiniz.

Erikli Şelalesi

ERİKLİ ŞELALESİ

Yalova’nın serin yüzünden biri de Erikli Şelalesi. Metrelerce yüksekten düşen şelale çevresinde zengin bir yaşam alanı bulunuyor. Doğa yürüyüşü, kamp ve daha birçok doğa sporunu burada yapabilirsiniz.

ÇALDERE ŞELALESİ

En güzel ziyaret noktalarından biri de Çaldere Şelalesi oluyor. Erikli Şelalesi gibi Çınarcık ilçesinde bulunuyor. İki şelaleyi aynı gün içerisinde ziyaret edebilirsiniz.

Delmece Yaylası

DELMECE YAYLASI

Yalova’da gezilecek en güzel yerlerden biri de Delmece Yaylası. Teşvikiye’ye bağlı olan yayla yemyeşil bir keşif yeri. Kamp yapılabilen yaylada bol oksijen baş döndürücü derecede.

Yalova Dipsiz Göl

DİPSİZ GÖL

Yalova’nın yeşil yüzünü bize gösteren yerlerden biri de Dipsiz Göl oluyor. Teşvikiye’ye 10 kilometre uzaklıkta bulunan göl yaz ve kış her mevsim ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Gerçek bir doğa harikası.

Yalova Kent Ormanı

KENT ORMANI

Yalova merkezine 29 kilometre uzaklıkta bulunuyor kent ormanı. Yemyeşil gezi adresi huzur ve motivasyon verme garantili. Yaz aylarında serinletirken kış aylarında termal tatil yapanların nefes alma yeri oluyor.

Yalova’da gezilecek yerler birbirinden güzel adreslerden oluşuyor. Hepsi tek tek özel ve keşfetmeye değer nitelikte.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir