Termal havuzlar yazın hem şifa hem serinlik kaynağı

Ağustos ayının gelmesiyle birlikte hava sıcaklıkları tüm yurtta en yüksek seviyelere ulaştı. Sıcaklardan bunalan vatandaşlar hem şifa bulmak hem de serinlemek için termal havuzlara akın etti.

Kütahya Yoncalı’daki termal havuzlar, sıcaklardan kaçan vatandaşların yeni rotaları arasına girdi. Sıcah havadan bunalanlar, soluğu Yoncalı’daki havuzlarda alıyor. Mevsimin en hareketli günlerini yaşayan Yoncalı, şifalı sularıyla biliniyor.

İşletmeciler Sadık Sevin ve Mehmet Türkdönmez, “Bilindiği gibi, hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Havalar sıcak. Sıcaktan bunalan vatandaşlar adeta termal havuzlara koşuyor. Vatandaşlar burada hem serinliyor, hem de kaplıca suyundan istifade ediyor. Termal sular, başta romatizmal hastalıklar olmak üzere onlarca rahatsızlığın şifa kaynağı. Biz de halkımıza en iyi hizmeti sunmak için çaba sarf ediyoruz” dedi.

Vatandaşlar termal havuzda gün boyu hem eğlenip, hem de serinlemenin tadını çıkartıyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 5 günlük hava tahminlerini yeniledi. Buna göre, Kütahya genelinde bugün ve önümüzdeki 4 gün boyunca 32 derece ve üzeri sıcaklıkların görüleceği, bazı merkezlerde hava sıcaklıklarının 35 dereceyi bulacağı tahmin ediliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir