TEKNOFEST İzmir’de son gün gösterileri ilgiyle izlendi

Havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST İzmir son gününde de büyük ilgi gördü.

İzmir’de sona eren uzay, havacılık ve teknoloji festivali TEKNOFEST İzmir’i, 1 milyon 100 bin kişinin ziyaret ettiği açıklandı.

Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji fuarına ev sahipliği yapan İzmir’de TEKNOFEST’e son günü olan beşinci gününde yoğun ilgi sürerken, hafta sonunu da fırsat bilen İzmirli vatandaşlar alana akın etti. Çiğli Havaalanı’nda düzenlenen TEKNOFEST’te aileler çocukları ile birlikte stantları gezdi.

SOLOTÜRK ve Türk Yıldızları’nın yanı sıra Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığı, Özel Harekat Daire Başkanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığına ait helikopterler gösteriler sundu.
Zorlu manevraları başarıyla yapan Türk pilotların gösterileri büyük ilgi gördü.

İzleyiciler alkışlarıyla ekiplere destek verdi. Birçok kişi de cep telefonu kameralarıyla unutulmaz anları görüntüledi.

Çevreyolu ve festival alanına giden Anadolu Caddesi’nde oluşan araç kuyruğu kilometreleri buldu. Yavaş ilerleyen trafikte ara ara aksaklıklar yaşandı. Oluşan trafik yoğunluğu havadan da görüntülendi.

Festivalin son gününde gökyüzündeki gösteriler gün boyunca devam edecek. Bu yıl son kez düzenlenen festival bugün son bulacak.

TEKNOFEST’e gelen vatandaşlar ise alanda bulundukları için çok mutlu olduklarını ifade ederken, gösteriler karşısında da etkilendiklerini vurguladılar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir