TEKNOFEST adrenalin ve eğlence dolu etkinliklerle devam ediyor

Havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST İzmir, adrenalin ve eğlence dolu etkinliklerle ziyaretçilerine ev sahipliği yapıyor.

Festival kapsamında kurulan dikey rüzgar tüneli, katılımcılara uçaktan atlayan paraşütçülerin, paraşütleri açılmadan önce yaşadığı “serbest düşüş” tecrübesini sunuyor. Deneyim öncesinde kask ve gözlük takan, tulum giyen katılımcılar, tünelde 200 kilometre hızdaki rüzgara karşı, uçaktan atlamış gibi havada asılı kalıyor.

Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Uçak Mühendisliği öğrencisi Hatice Nur Songül, “Gerçek anlamda nefes kesiciydi. Herkesin gelip burayı denemesini isterim. Gerçek anlamda TEKNOFEST ayakları yerden kesiyor. Burada da ayaklarımız yerden kesildi.” dedi.

Sloganlarından arasında “Bir Çocuk Gelsin Bir Uçağa Dokunsun” olan havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST İzmir’de, öğrenciler hayallerindeki hava araçlarını yakından görmenin mutluluğunu yaşıyor.

Hava gösterilerine büyük ilgi gösteren çocuklar, Türk Yıldızları ve SOLOTÜRK gösterisini merakla izliyor. Öğrenciler, festival alanına kurulan “Dikey Rüzgar Tüneli”, “İklim Tüneli”, “Güneş Gözlemi”, “Planetaryum”, “Uzay Temalı Çocuk Parkı”, “Simülasyon Deneyim Alanları”, “Kara ve Hava Araç Sergisi”, “Sıcak Hava Balonu” ve “Pedallı Uçuş Etkinliği”ne katılım sağlıyor.

Ailesiyle festivale gelen 6. sınıf öğrencisi Nurefşan Özdemir, “En büyük hayalim pilot olmak. O yüzden uçağa dokunmak çok iyiydi, çok güzel duygular hissettim. İlk defa uçağa dokundum. Burası pilot olma hayalimi pekiştirdi. Çok güzel, anlatamıyorum o duyguyu.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir