Singapur gezi rehberi

Tekno ülke Singapur’da gezilecek yerler

Sakız çiğnemenin, kuşlara yem atmanın, dedikodu yapmanın yasak olduğu bir ülke Singapur… Karşımıza genelde ilginç yasaklarıyla çıkan bu ülkede gezilecek birçok yer var.

Her ülkenin şehirleri vardır fakat bu durum Singapur’da geçerli değil, çünkü ülkede şehir yok. Bu sebepten dolayı şehir-devlet olarak geçiyor. Bu kadar küçük bir devlet olmasına rağmen Güney Asya’nın en turistik noktalarından biri olmayı başarabilmiş. Hatta bölgede teknolojik gelişmelerin en yoğun yaşandığı yer denilebilir.

Singapur’un anlatılacak ne köklü bir tarihi ne de doğal güzellikleri var. Fakat ülke elindeki imkanları zekice kullanarak dünyanın ilgisini çekmiş ve ülke turistler için önemli bir turistik destinasyon haline gelmiş durumda. Harika botanik parklarından tutun da estetik yapılarına kadar birbirinden güzel gezilecek yerlere sahip.

Marina Bay

Singapur’da gezilecek yerler listenizin başında Marina Bay olmalı. Ülkenin cazibe merkezleri arasında yer alan bu bölge, turistlere son derece keyifli etkinlikler ve aktiviteler sunuyor. Dünyanın en yüksek dönme dolaplarından biri olan Singapore Flyer, Marina Bay denilen bölgede bulunuyor. Instagram’da sık sık karşımıza çıkan yüksek bir binanın terasında yer alan ve harika bir manzara sahip olan o havuz da işte bu bölgede bulunan Marina By Sands Otel’den başka bir yer değil.

Singapur Marina Bay

Chinatown

Tapınakların bulunduğu Chinatown, turistler için en ucuz ve en güzel hediyelik eşyaların bulunacağı yer anlamına geliyor. Çin yemeklerini seviyorsanız bu bölgedeki restoranlara uğrayabilirsiniz.

Singapur Chinatown

Sentosa Adası

Eğlence dünyasını seviyorsanız uğramanız gereken ilk nokta tabii ki Sentosa Adası. Özellikle Universal Stüdyoları ile ziyaretçilerin çok keyifli vakit geçirebileceği yerlerin arasında bulunuyor. Birbirinden farklı temalar üzerine kurulmuş olan ilginç dev oyuncaklar turistlerin oldukça ilgisini çekiyor.

Sentosa Adası

Kampong Glam ve Bugis

Burası birbirinden farklı etnik grupların birlikte huzur içinde yaşadığı bir bölge. Zaten Singapur’un pek yerlisi olmadığı için bu durum ülkede çok normal.

Kampong Glam’da özellikle Arap kültürünün esintilerini görmeniz mümkün. Chinatown’da Çin yemeklerini tadabildiğiniz gibi bu bölgede de Arap yemeklerinin tadına bakabilirsiniz. Yani Güney Asya’da aynı zamanda Arap kültürünü de yakından tanıyabilirsiniz.

Bugis ise özellikle ucuz alışveriş yapılabilecek önemli noktalardan bir tanesi olarak dikkat çekiyor.

Kampong Glam Ve Bugis

Orchard Road

Orchard’ı ülkemizdeki Taksim Caddesi’ne benzetebilirsiniz. Ulaşım kolay olduğu ve genellikle alışveriş yapmak isteyenlerin tercih ettiği bir yer. Burayı farklı kılan ise caddede bulunan dükkanların ilginç mimarisi.

Orchard Road

Civic District

Civic District, ülkenin en önemli bölgelerinden biri. Hükümet binası, bakanlıklar ve renkli parklar bulunuyor. Ülkenin nereden yönetildiğini merak etmiyorsanız, buraya pek de uğramanıza gerek yok açıkçası.

Gece Safarisi

Singapur Gece Safarisi, Singapur Hayvanat Bahçesi’de gerçekleşen ve size ilginç deneyim fırsatı sunan bir aktivite. Gece Safarisi, Singapur Turizm Ofisi tarafından 12 kez “En İyi Aktivite” ödülünü almış. 1994’te hizmete sunulan dünyanın ilk gece safarisine katılarak, 130 farklı türde 2,500 hayvanı açık havadaki doğal ortamlarında ziyaret edebilirsiniz.

Gece Safarisi

Botanik Parkı

Ücretsiz olarak ziyaret edilebilen Botanik Parkı, ziyaretçilere beklentilerinin çok üzerinde bir gezinti imkanı sunuyor. Şehrin en beğenilen yerlerinden biri olan park, birçok özel bitki türünün görülmesine olanak tanıyor. Parkın içinde bulunan “National Orchid Park” ise sizi orkidelerin büyülü dünyasında keyifli bir yolculuğa çıkarıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir