“TCG Uluçalireis” kapılarını 18 Mart’ta ziyaretçilerine açacak

Türk Donanmasında 29 yıl görev yapan ve sergilenmek üzere Çanakkale Deniz Müzesi’ne getirilen “TCG Uluçalireis” Türkiye’nin ilk denizaltı müzesi olarak 18 Mart’ta ziyarete açılacak

Çanakkale Deniz Müzesi’nde nöbetine başladı

Gölcük Tersanesi’nde 2001 yılında kapsamlı bakım ve restorasyona alınan “TCG Uluçalireis” Deniz Kuvvetleri Komutanlığınca Türkiye’de bir ilk gerçekleştirilerek ülkenin ilk denizaltı müzesi olarak tadil edildi.

Türk sancağı ile ilk dalışını 53 yıl önce yaptı

“TCG Uluçalireis”, 29 yıllık hizmet süresince 37 milli tatbikata ve 9 NATO tatbikatına katıldı, 12 cephe ve 7 rotasyon görevi icra etti, 160 torpido atışı gerçekleştirdi ve 1645 dalış yaptı.

“TCG Uluçalireis” Türkiye’nin ilk denizaltı müzesi olarak 18 Mart’ta ziyarete açılacak

Türk Deniz Kuvvetleri’nde 1971-2000 yılları arasında 29 yıl görev yapan S-338 Borda numaralı TCG Uluçalireis’in18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109’uncu yıldönümünde Türkiye’nin ilk müze denizaltısı olma özelliğini taşıyarak ziyarete açılması planlanıyor. 

“Ziyaret etmeye başta gençlerimiz olmak üzere tüm Türk halkını bekliyoruz”

“TCG Uluçalireis”i, 18 Mart’ta yüce Türk milletinin teveccühüne sunmak üzere heyecanlı bir hazırlık içinde olduklarını dile getiren Çanakkale Deniz Müzesi Komutanı Albay Serhan Aras, şu bilgileri aktardı:

“Denizaltımız son bir yıl içinde restorasyona alındı. 1971 yılında Deniz Kuvvetlerine katılan denizaltımız, 2000 yılında hizmet dışına ayrıldı. Tam 29 yıl Türk Deniz Kuvvetlerine hizmet vermiş bir denizaltıdan bahsediyoruz. Dolayısıyla geçtiğimiz bir yıl içinde müze haline getirmek üzere denizaltımızı tekrar restorasyona aldık. Türkiye’nin ilk denizaltı müzesinden bahsediyoruz. Bir yıl süren restorasyonun ardından 18 Mart’ta Çanakkale sularında ziyarete açacağız. Atılay ve Dumlupınar denizaltılarının anısına, bir anıt statüsünde burada ziyaret etmeye başta gençlerimiz olmak üzere tüm Türk halkını bekliyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir