Tatilinizdeki yol arkadaşınız: Seyahat uygulamaları

Ülkemizde ve dünyada birçok tatil rotaları yer alıyor. Tatilini daha konforlu ve daha rahat geçirmek isteyenler, seyahat uygulamalarını tercih ediyor. İnsanlar bu uygulamalar sayesinde gittikleri ülkelerde ve şehirlerde rahat bir şekilde gezintide bulunuyor.

Tatilleri sırasında bulundukları bölgeye yabancı olan, dil bilmeyen ve konaklamak için otel arayan kişiler çareyi seyahat uygulamalarını indirmekte buluyor.

Tatile çıkmaya mı karar verdiniz? Evet kararınızı verdiyseniz, size yol arkadaşı olacak seyahat uygulamalarından bahsedeceğiz.

GOOGLE TRANSLATE

Alfabesi ve dili sizden farklı bir ülkeye mi gittiniz? Eğer gittiyseniz, size çeviri yapacak adeta diliniz olacak seyahat uygulaması Google Translate. Bu uygulama sayesinde gittiğiniz ülkede rahat bir tatil yapacaksınız. Google Translate, 100 dil çevirisi yapabilen ve internet olmadan da 52 dil çevirisine sahip tek uygulama. 

Google Translate sayesinde bulunduğunuz ülkeyi hem anlayacaksınız hem de anlaşılacaksınız. Bunun dışında çevirmek istediğiniz kelimeyi klavyeye yazmak istemiyorsanız, fotoğrafını çekebilirsiniz ya da sesli bir şekilde dile getirebilirsiniz.

Diyeceğimiz o ki Google Translate sizin diliniz olacak.

GOOGLE MAPS – UBER – FLIXBUS

Google Maps, en çok tercih edilen seyahat uygulamalarının başında yer alıyor. Bu uygulama sayesinde kaybolmayacaksınız ve keyifli bir gezinti yaşayacaksınız.  Google Maps, sizin seyahatiniz boyunca adeta eliniz ayağınız olacak. Birçok mekan göstergesi sayesinde istediğiniz yere gidebileceksiniz. Rota seçmenizde, rota oluşturmanızda, yön bulmanızda, ulaşımda yardımcınız olacak.

Alman bir firma tarafından faaliyete geçirilen Flixbus, şehirlerarası otobüs seyahat hizmeti sağlıyor. Ülkemizde, Avrupa’da ve ABD’de kullanılan bu uygulamanın kullanımı da oldukça kolay. Bu uygulama birbirinden ekonomik otobüs şirketlerini aktarıyor. Flixbus sayesinde hem ucuz hem de konforlu bir şekilde ulaşım sağlayacaksınız.  

Ülkemizde de kullanılan seyahat uygulaması Uber, size konforlu bir yolculuğun kapılarını açıyor. Otobüsle değil de araçla yolculuk yapmak istiyorsanız Uber tam size göre. Uber uygulamasıyla dilediğiniz yere araç çağırabiliyorsunuz.

Ödeyeceğiniz ücreti ise daha araca binmeden öğrenebiliyorsunuz.

UÇAK BİLETİ

SKYSCANNER  – TURNA –  MOMONDO- KIWI

Skyscanner, Turna, Momondo, Kıwı uygulamaları sayesinde en düşük uçak biletlerini bulabileceksiniz. Bu uygulamalar, 1000’den fazla hava yolunu kıyaslıyor ve bütçenize en uygun bileti bulmanızı sağlıyor.

Uçak ile seyahat edecekseniz ve fiyat araştırmasında bulunacaksanız bu uygulamaları tercih edebilirsiniz.

KONAKLAMA UYGULAMALARI

BOOKING

Bookıng kullanıcılarına sadece konaklamada yardımcı olmuyor. Aynı zamanda uçak bileti bulmalarında ve araba kiralamalarında da destek sağlıyor. Ücretsiz bir şekilde kullanabileceğiniz bu uygulamayı seyahatinizde indirmenizi tavsiye ediyoruz.

AGODA

Güneydoğu Asya ve Uzak Doğu ülkelerinden birine gidecekseniz, Agoda’yı tercih edebilirsiniz. Agoda, size en avantajlı konaklama seçeneklerini sunacak ve mükemmel bir tatil geçirmenizi sağlayacak.

TRIVAGO

Dünyadaki bütün otelleri bulabileceğiniz Trivago, size oteller hakkında bilgi verecek. Bu uygulamada otellerin fotoğraflarını görebileceksiniz ve konaklayanların yorumlarını okuyabileceksiniz. Bu sayede tatilinizde pişmanlık yaşamayacaksınız.

AIRBNB

Ev kiralama uygulaması olan Aırbnb, sizi evinizde gibi hissettirecek seçenekleri sunuyor. Eğer tatilinizde otel veya pansiyonlarda kalmak istemiyorsanız, bu uygulamayı kullanmalısınız.  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir