Tatile çıkacaklar dikkat! Yarım pansiyon ve tam Pansiyon farkı nedir?

Tatile çıkacak olan kişiler gidecekleri yer, havayolu ulaşımı ve ekonomik etkenlere kadar birçok konuda araştırma yaparlar. Konaklama türleri de araştırma gerektirecek kadar çeşitlilik gösterir.

Otel hizmetleri yarım pansiyon ve tam pansiyon olarak ikiye ayrılır. Otel hizmetlerinde konaklama içerisinde kahvaltının dahil olmasına yarım pansiyon denilmektedir.

Kahvaltı ve akşam yemeği dahil olanlara ise tam pansiyon adı verilmektedir. Bu bakımdan yarım pansiyon otellerde yalnızca kahvaltı dahildir. Diğer öğünler kişiye bağlı olarak ekstra ücrete girmektedir. Tam pansiyon ile aralarında öğün farkları bulunmaktadır.

Yarım Pansiyon kapsamı nedir?

Yarım pansiyon genel olarak konaklama ve kahvaltıyı içermektedir. Kişi otelde kalacağı gün boyunca hem konaklama hizmetlerden hem de sabahları kahvaltıdan yararlanmaktadır. Otel içerisinde geri kalan etkinlik ve yemek öğünleri ise ekstra ücrete tabiidir. Yarım pansiyon kahvaltının dahil olduğu otel seçeneklerinden biridir. Bu şekilde kişiler istedikleri gibi öğünlerini kendileri dışarıda ya da fazladan ücret ödeyerek otelde yapabilmektedir.

Yarım Pansiyon ve tam pansiyonun farkları

Yarım pansiyon ve tam pansiyon otelin verdiği hizmetler olarak ikiye ayrılmaktadır. Yarım pansiyonda yalnızca konaklama ve kahvaltı dahil iken tam pansiyonda, konaklama, kahvaltı, öğle ve akşam yemekleri de ücrete dahildir. Bu şekilde oteli daha avantajlı almak isteyen kişiler pansiyon çeşitlerini göz önünde bulundurarak bir seçim yapmaktadır. Kahvaltının dahil olduğu otel seçeneği yarım pansiyondur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir