Tatil planları seçim sonrasına ertelendi: Bodrum turiste doyacak

Türkiye’de 2023 yılının ilk çeyreğinde turizm sektörü rekor gelir elde etti. En önemli turizm destinasyonlarından Bodrum, yeni sezona iddialı hedeflerle giriyor.

Nisan ayında kapılarını açan oteller, daha şimdiden yüksek doluluk oranlarına ulaştı. Yaz sezonu için ise otellerin beklentisi hayli yüksek. Özellikle lüks segmentteki oteller, üst gelir grubundaki yabancı turistlerin adresi olmaya başladı.

Rus oligarkların bu yıl teknelerini Bodrum’dan götürmediğini söyleyen Bölgedeki bir otelin Genel Müdürü Kemal Bayık, “Ruslar garanti olarak Türkiye’de olacak. Oligarklar teknelerini buradan götürmedi bile. Ünlü Rus oligark Roman Abramoviç’in teknesi hâlâ Bodrum’da, hiç yerinden kıpırdatmadı. Sadece Ruslar değil birçok ülkeden turist bekliyoruz. Bu yıl Bodrum başta Hint düğünleri olmak üzere birçok dev organizasyona ev sahipliği yapacak” dedi.

Yabancı yerlinin iki katı

Seçim sonrasında yabancı turist sayısında ciddi bir artış beklediklerini anlatan Bayık, şunları kaydetti: “Yabancı turist Türkiye’de tatil planlarını seçim sonrasına ertelemiş durumda. Seçimden sonra yüksek gelir grubuna yönelik acenteler rezervasyon yapacak. Bir önceki seçimde de birebir aynısını yaşamıştık. Bu nedenle seçimin ardından güçlü bir yığılma bekliyoruz. Özellikle Avrupa tarafında güçlü bir artış olur. Bizde yabancı turist sayısı yerlinin iki katından daha fazla.” Yerli turistin de seçimi beklediğini anlatan Bayık, “Kimse şu anda tatil planı yapmıyor” diye konuştu.

Hint düğünlerinin adresi

Türkiye’nin son dönemde küresel düğün pazarından giderek daha yüksek pay aldığını hatırlatan Bayık, kendilerinin de bu alana pazarlama anlamında büyük yatırım yaptıkları bilgisini paylaştı. Bu sene düğün sayılarının geçen yılın çok ilerisinde olduğunu belirten Bayık, “Bodrum 6-7 ay boyunca düğün yapılacak bir destinasyon. Her ay birkaç düğünümüz var. Bunların içinde Hint düğünlerimizin sayısı oldukça yüksek. İngiltere’den de olacak. Ayrıca Meksikalıların da Bodrum’a ilgisi artıyor. Bu yıl kapıyı onlarla açtık” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir