Tarihin sıfır noktasında zaman yolculuğu: Göbeklitepe

Güneydoğu Anadolu’nun en gözde rotaları arasında bulunan Göbeklitepe, 12 bin yıllık tarihi geçmişiyle ziyaretçilerini zaman yolculuğuna çıkarıyor. Tarihin sıfır noktası olarak nitelendirilen bölge, değerini ilk ibadet yerine ev sahipliği yapmasıyla kazanıyor

Göbeklitepe’ye nasıl gidilir?

Tarihin sıfır noktasını Türk Hava Yolları ile keşfedin!

Türk Hava Yolları’nın dilediğiniz günde ve saatte sunduğu uçuş fırsatlarından faydalanarak Şanlıurfa GAP Havalimanı’na ulaşabilirsiniz. Kısa bir uçuş sonrasında kara yoluyla Göbeklitepe’ye varabilirsiniz.  

Göbeklitepe’ye ne zaman gidilir?

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan tarihi bölge, yılın her döneminde farklı manzaralar sunuyor. Çoğu seyahat rotası gibi ilkbahar ve sonbahar mevsimi bölgenin tarihine tanıklık edebileceğiniz en uygun zaman dilimleri arasında yer alıyor.

Güneydoğu Anadolu’nun en önemli gezi rotası konumuna gelen bölgede, Neolitik döneme ait boyları 3-6 metre, ağırlıkları da 40-60 ton olan, yabani hayvan figürlü “T” biçimli dikili taşlar bulundu.

Bölgede gerçekleştirilen kazılarda aynı zamanda, dünyanın en eski tapınak kalıntıları ve yaklaşık 12 bin yıl öncesine ait olduğu belirtilen 65 santimetre uzunluğunda insan heykeli gibi çeşitli tarihi eserler de ortaya çıkarıldı.

Şanlıurfa’ya planladığınız gezi rotanızda Göbeklitepe’yi keşfetmenizin ardından Balıklı Göl’ü, Halfeti’yi, Harran’ı ve Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi’ni ziyaret edebilirsiniz.

Göbeklitepe’ye gerçekleştireceğiniz seyahatinizi Türk Hava Yolları eşliğinde planlayarak tarihi noktanın güzelliklerini keşfedebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir