Tarihi ve doğal güzelliklerle büyülenin! Nemrut Krater Gölü

Kapalı yolların kar yığınlarından temizlenmesi sonrasında Nemrut Dağı ve Krater Gölü’nde turizm sezonu açıldı.

Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Projesi kapsamında “mükemmeliyet ödülü” kazanan bölge, her mevsim farklı güzellikler sunuyor ve ilk ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Bitlis’in doğal güzelliklerinden biri olarak dikkat çeken Nemrut Krater Gölü, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline geldi.

Nemrut Kalderası; sıcak ve soğuk gölleri, buz mağarası, buhar bacası, çeşitli kuş türleri, boz ayıları ve zengin biyoçeşitliliğiyle ilgi çekiyor. Doğaseverler, fotoğraf tutkunları ve kampçılar için ideal bir destinasyon olan bu bölge, kış sezonunun sona ermesine rağmen coğrafi zorluklar nedeniyle geçtiğimiz günlerde yolu kardan açılınca ziyaretçi akınına uğradı.

Van ve Ahlat’a çeşitli ziyaretler gerçekleştiren İngilizce öğretmeni Rahmi Günindi, Nemrut Krater Gölü'nü ziyaret etmekten büyük keyif aldığını belirtti. Günindi, “İlk olarak Van’daki Akdamar Kilisesi’ni ziyaret ettim, çok merak ettiğim ve beğendiğim bir yerdi. Tarihi açıdan bu bölgeler çok değerli. Ardından Muradiye Şelalesi ve Ahlat’taki Selçuklu Mezarlığı'nı gördüm. Bugün de Nemrut Krater Gölü’nü ziyaret ediyoruz. Mesleğim gereği Avrupa’da 25-26 ülke gezdim ama Türkiye'nin tarihi ve kültürel zenginliği başka bir yerde yok” dedi.

İsviçreli turist Jimmy Buelir de Nemrut Krater Gölü’nü ve doğasını çok sevdiğini, burada kamp yapmaktan büyük keyif aldığını söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir