Tarihi köprüleriyle “Budapeşte”

Birbirinden ihtişamlı yapılarıyla büyüleyen Macaristan’ın başkenti Budapeşte, zengin tarihi ve görkemli manzaralarıyla ziyaretçilerini ağırlıyor

1873 yılında Buda ve Peşte yakalarının birleşmesiyle Budapeşte ismini alan şehir; Gotik, Rönesans ve Barok tarzındaki yapılarıyla dikkat çekiyor.

“Işıklar şehri” Budapeşte’nin tarihi köprüleri

Zincir Köprü (The Chain)

Budapeşte’nin en büyüleyici mimari yapılarından biri olan Zincir Köprüsü, Buda’yı Pest’e bağlayan ilk kalıcı geçit olarak adlandırılıyor. 1849 yılında inşa edilen köprünün her iki tarafında yaya geçitleri ve heybetli aslan heykelleri bulunuyor.

Margaret Köprüsü (Margit Hid)

Budapeşte’nin ikinci en eski köprüsü olan Margaret Köprüsü, diğer köprülere göre oldukça sade oluşuyla öne çıkıyor. Aynı zamanda sadeliğinin altındaki ihtişamıyla göz kamaştırıyor.

Liberty Köprüsü (Szabadság híd)

Budapeşte’nin en kısa köprüsü olarak olan Liberty Köprüsü, 2016 yılında yenilenmesini ardından yayalara da açıldı. Günün her saatinde ihtişamıyla büyüleyen köprü özellikle akşam saatlerinde parıldıyor.

Elisabeth Köprüsü (Erzsébet Híd)

Budapeşte’nin yeni köprülerinden biri olan Buda ve Pest arasındaki bu dar geçiş, İkinci Dünya Savaşı sırasında tahrip edildikten sonra, şehirde yeni bir tarzda yeniden inşa edilen tek köprü olma özelliğini koruyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir