Tarihi Hasanpaşa Hamamı müze oldu

Trabzon’un Ortahisar Belediyesi tarafından restore edilen tarihi Hasanpaşa Hamamı, müze olarak ziyaretçilerine kapılarını açacak.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, yazılı açıklama yaparak, hamamların Türk-İslam medeniyetinin çok önemli unsuru olduğunu ve turistik olarak en ilgi çeken mekanların başında geldiğini vurguladı.

Hasanpaşa Hamamı’nın tarihi değerinden bahseden Genç, “Askeri hamam olarak teşekkül ettirilmiş binamız, hamam olarak da kullanılmış ama zamanla terk edilmiş. Biz göreve geldiğimizde Valimizle yaptığımız istişarede burayı devralma talebimizi kendilerine ilettik ve devraldık.” dedi.

Genç, Valiliğin desteğiyle koruma kurulu onaylı projeleri doğrultusunda hamamı aslına uygun şekilde yeniden ayağa kaldırdıklarını kaydederek, yapıda tasarım ve içerik çalışmalarının titizlikle tamamlandığını aktardı.

Hasanpaşa Hamamı’nın müze konseptiyle yakında hizmete açılacağını ifade eden Genç, eski hamam kültürünü yaşatacak bütün unsurları burada teşhir edeceklerini belirtti.

Genç,”Projemizin çok amaçlı salon, fuaye ve kafe bölümüyle ilgili tasarım ve içerik çalışmalarımızı tamamladık. Ayrıca hamamın bahçesini de peyzaj anlamında çok güzel hale getirdik. Oturma ve dinlenme alanlarıyla ziyaretçilerin o eski kültürü bizzat yaşayabileceği bir temada bahçemizi hazırladık. Trabzon halkıyla bütünleşecek, sosyal ve kültürel yaşamın çok önemli parçası olacak bir tarihi mirası daha hayata kazandırmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.”​​​​​​​ dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir