Tarihi ahşap köprünün ayakları su üzerinde görünmeye başladı

Edirne’nin doğal güzelliklerinden biri olan Meriç Nehri’nde bulunan tarihi ahşap köprünün ayakları su üzerinde görünmeye başladı.

Meriç Nehri üzerinde yıllar önce ulaşımın sağlanması için inşa edilen tarihi ahşap köprü, nehrin iki yakasını birleştiriyor.

“Osmanlı İmparatorluğu döneminde bu ahşap köprünün kullanıldığını biliyoruz”

Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Engin Beksaç, “Geçmişte nehirde yaşanan taşkınlar sebebiyle çok önemli zararlar da olmuştur. Özelikle nehirde ulaşım konusunda geçmişte büyük zorluklar yaşanmıştır. Burada bir köprü yapıldığı erken dönemlerde bilindiği bir gerçektir. Fakat bu köprünün varlığı her zaman tarihçiler ile araştırmacılar arasında tartışma konusu olmuştur. Yani burada bir köprünün olup olmadığı tartışmaya açıktır. Osmanlı İmparatorluğu döneminde bu ahşap köprünün kullanıldığını biliyoruz. Zamanla bu köprüler kifayetsiz kaldı ve yok oldu. Şu an bu görünen köprünün geçmişi çok eskiye dayanıyor” ifadelerini kullandı.

“66 yaşındayım ama ilk defa ahşap köprünün ayaklarını görüyorum”

Edirneli vatandaşlardan Kenan Kırça, “Bu eski ahşap köprünün ayaklarını ilk kez bugün gördük. Ciddi şekilde kuraklığın olduğunu bu köprü ayaklarından anlayabiliriz. Bu kuraklıktan dolayı inşallah sonumuz hayır olur” dedi.

Nehirde yaşanan kuraklık sonucunda ayak temelleri gözükmeye başlayan köprü, Edirneli vatandaşlar ve turistler tarafından ilgi görüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir