Tarihe ve çileğe doyacağınız bir kasaba: Nemi

Şimdi sizi masalsı bir kasabaya götüreceğiz… Hele bir de çilek severlerdenseniz bu kasabaya bayılacaksınız. Tarihi dokusu gayet iyi korunmuş olan sokaklar arasında yürürken, camdan cama asılı olan çamaşırları göreceksiniz ve tam da bu sırada evlerden yükselen İtalyanca şarkıları duyacaksınız… Evet evet, bir film sahnesi değil bu ve bir rüya da değil, İtalya’nın Nemi kasabasındasınız…

İtalya’da gezilecek yerler listenize mutlaka Nemi kasabasını da eklemelisiniz.

Nemi kasabası, Roma’ya 30 kilometre uzaklıkta, Nemi Gölü’nün üst sıralarında yer alan çilek dağlarıyla adını dünyaya duyurmuş. Hatta öyle ki çevre bölgelerde buraya ‘Çilek Köyü’ diyenler bile var. Her sene düzenli olarak Sagra Delle Fragole adında bir festival yapılıyor, yani Dağ Çileği Festivali. Ve bu rengarenk festivale dünyanın bir çok noktasından katılımcılar geliyor. Festival olmasa bile bu köy her zaman mis gibi çilek kokuyor.

Nemi’de kendinize bir rota çıkarmanıza gerek yok, zaten küçük bir kasaba. Tarih kokan daracık sokakların büyüsüne kapılıp dolaşırken, kendinizi bir anda Nemi Gölü manzaralı bir meydanda buluyorsunuz. Tabii buraya geldiyseniz çilekli turtalardan yemeden dönmemelisiniz. Her ne kadar çileğe doymuş olsanız bile çilekli turtaların tadı çok başka.

‘Karnım çok acıktı ne yiyeceğim’ diyorsanız, yine aynı meydanda bulunan rengarenk binaların altında yer alan restoranlara uğramalısınız. Nemi Gölü manzaralı bu restoranlarında İtalya’nın yer yerinde olduğu gibi harika pizzalar yiyebilirsiniz. Pizzadan sıkıldıysanız da yine pizza kadar harika yapılan makarnalardan tadabilirsiniz.

Tabi çileğin bu kadar bol olduğu bir kasabada çilek sadece turtalarda kullanılmıyor. Nemi’den dönerken arkadaşlarınıza çilekli reçel, sos, sabun gibi hediyeler alabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir