Tarih, sanat ve doğal güzelliklerin şehri Basel’de gezilecek yerler

Dünyanın en huzurlu ülkelerinden İsviçre’nin en büyük üçüncü şehri olan Basel, eşsiz konumu, doğal ve tarihi güzellikleriyle Avrupa’nın en keyifli destinasyonlarından biri. Ren Nehri boyunca konumlanmış şehir, yalnızca tarihi yapılarıyla değil sanat galerileri, tiyatroları ve müzeleriyle de sanat severlerin kalbini çalıyor.

İsviçre, Almanya ve Fransa arasında bir sınır şehri olmasıyla da üç ülkenin kültürü bir arada yaşanırken bir ülkeden diğerine geçmeyi de oldukça kolaylaştırıyor. Basel gezinizi bitirdikten sonra dilerseniz Fransa’nın masallar şehri Colmar’a da kolayca geçebilirsiniz.

Ren Nehri’nin iki yakasına kurulmuş ve köprülerle birbirine kavuşturulan hepsi birer sanat eseri değeri taşıyan tarihi binalar arasında gezmeye hazırsanız Basel’de gezilecek yerleri derledik.

Basel Manastırı

İsviçre’nin Ulusal Miras listesinde yer alana Basel Manastırı, 1019-1500 yılları arasında inşa edilmiştir. Romaneks ve gotik mimari özellikleri taşıyan manastır, iki kulesi, kırmızı taşlı duvarları ve desenli çatısıyla göz kamaştırıyor.

Basel’in en ünlü simgelerinden biri olan manastırın kulesinden Ren Nehri’ni, Basel’in meşhur köprülerini ve şehrin en güzel manzaralarını izleyebilirsiniz. Manastırın bahçesi de şehir manzarasını tamamlarcasına bir güzellik sunuyor.

Rathaus

Orta Avrupa şehirlerinin kalbinin attığı yerler olan eski şehir bölgesi Marktplaz’da bulunan Rathaus ya da Belediye Sarayı parlak kırmızı binasıyla meydanda dikkatleri üzerine çekiyor.

Günümüzde de kamu binası olarak kullanılmaya devam edilen Rathaus’un iç avlusuna giriş serbest ve haftanın birkaç günü rehber eşliğinde düzenlenen turlara da katılarak binayı gezebilirsiniz. Rehberli turda yapının tarihini daha yakından tanıyabilirsiniz. Sarayı, hafta içi 8.00 ile 17.00 saatleri arasında ücretsiz olarak gezebilirsiniz.

Basel Güzel Sanatlar Müzesi

İsviçre’nin en kapsamlı ve en önemli müzesi olarak bilinen Güzel Sanatlar Müzesi ( Kunstmuseum Basel), empresyonizm, dışavurumculuk ve gerçekçilik gibi çok çeşitli sanat akımlarını barındıram eserlere ev sahipliği yapıyor.

Müzede Vincent van Gogh, Picasso, Kokoschka, Andy Warhol, Édouard Manet gibi dünyanın önde gelen üstatların eserleri sergileniyor. Avrupa’nın en iyi koleksiyonuyla buluşabileceğiniz müzede sanat tarihinin köklü geçmişinde uzun bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

Spalentor

Basel’in kapısı olarak da bilinen Spalentor, 1400’lü yıllarda inşa edilen şehir surlarının günümüze kalan tek bölümüdür. İki yanında nöbetçi kuleleri, üzerinde saat kulesi bulunan kapıya 15. yüzyılda Meryem ve Aziz heykelleri de eklenmiştir. Kentin simgelerinden biri olan kapıdan geçerek Spalenvorstadt Caddesi’ne ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir