Taksim’de Şampiyonlar Ligi coşkusu: Esnafın da yüzü güldü

Atatürk Olimpiyat Stadı’nda 10 Haziran akşamı oynanacak Şampiyonlar Ligi maçı öncesinde Taksim meydanına dev kupa maketi yerleştirildi.

Dev kupayı gören vatandaşlar ve turistler önünde fotoğraf çektirerek o anı ölümsüzleştirdiler. Maç için gelen taraftarlar ise forma ve armaların satıldığı çadırda yoğunluk oluşturdular.

Cumartesi günü İstanbul’daki Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda İnter ve Manchester City arasında UEFA Şampiyonlar Ligi final maçı oynanacak. Karşılaşma öncesinde taraftarların buluşma noktası haline gelen Kupa çevresinde UEFA kupa maçının oynanacağı top ve stantlarda kuruldu. Yerli yabancı bir çok vatandaş Taksim meydanında bulunan kupa ve topla birlikte hatıra fotoğrafı çektirip zaman geçirdiler.

Karşılaşma öncesi İstanbul’a gelen takımın taraftarları özellikle Taksim, Sultanahmet Meydanı ve İstiklal Caddesini hınca hınç doldurdular. Taraftarların yoğunluğu çevre esnafı da mutlu etti.

Maçı izlemeye gelen bir Manchester City taraftarı, “Manchester City 5-3 alır. Benim favori oyuncum Paris’te Mbappe, Manchester City’de ise Haalan, Mahrez, Bernardo Silva” dedi. Bir Inter taraftarı ise, “Benim tahminim, Inter 3-1 kazanacak. Hakan Çalhanoğlu’nu tanıyorum, o bir süper star. Inter’in en iyisi ise Latauro Martinez” diye konuştu.

“Ekonomiye çok güzel bir katkısı olacaktır”

Taksim esnaflarından Yusuf Atalay, “Gerçekten çok mutluyuz. Taraftarlar yiyorlar, içiyorlar. Yiyenler bir kez daha yiyor. Lezzetlerimizi beğenmişler, bundan çok mutluyuz. Organizasyondan dolayı da çok mutluyuz. İnanıyoruz ki ekonomiye çok güzel bir katkısı olacaktır. Yetkililere sesleniyorum; bu organizasyonlar daha çok olsun. Mutluyuz, huzurluyuz. Herkesi Taksim’e çağırıyorum” dedi.

“Yesinler içsinler, ekonomimize can versinler”

Bir başka esnaf Hayri Taş ise, “Güzel bir maç olsun, fair play içerisinde geçsin. Bizim organizasyonumuz da güzel olsun. Bizi ilgilendiren burası. Bizi ilgilendiren bir kısmı daha var, yesinler içsinler, ekonomimize can versinler. İki günden beri bir hareket var. Hem Inter, hem de Manchester’in taraftarının ülkelerinde böyle bir fastfood bulacaklarını sanmıyorum. Hem ülkemizin güzelliklerini görüyorlar hem de sokak lezzetlerini tadıyorlar” ifadelerini kullandı.

200 ülkede canlı yayınlanacak final, 2005’te olduğu gibi 76 bin 100 koltuk kapasiteli Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanacak. Ayrıca 4 gün sürecek kupa serüveninin İstanbul’a 150 milyon euro yani 3.7 milyar lira kazandıracağı hesaplanıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir